Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Croods - En ny tid

3. december 2020 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Croods - En ny tid billede

”Croods – En ny tid” er en tilfredsstillende og underholdende fortsættelse.

I 2013 udkom animationsfilmen ”Croods” som omhandlende familien Croods vej til overlevelse. Nu havde datteren Eep trodsede hendes fars eneste regel – forlad aldrig hulen. Der var naturligvis ikke kommet en film ud af det, hvis denne regel ikke blev overskredet og fortsættelsen samler op efter etteren, hvor hele familien skal forsøge at finde et nyt sted at bo.

For familien Croods handler det om overlevelse. Hvis alle stadig er i live om morgenen, er det en sejr i sig selv. Dette kan dog være svært, nu hvor datteren Eep ( Cecilie Stenspil) er smaskforelsket i Guy ( Laus Høybye) og far Grug ( Jens Jackob Tychsen) frygter splittelse af familien. Heldigvis støder familien ind i en nyere og mere moderne familie Bedrested, som har kendt Guy fra barndommen og lægger skumle planer, om at beholde ham i denne nye og ikke-hulemenneske verden.

Selvom filmen her vises på dansk, kan man godt fornemme de originale karakterers involvering. Det er trods alt dem, som har skabt karaktererne og skulle smide alt deres forfængeligheder og slippe fantasien løs. Dette gør også, at de danske stemmer har en oplagt chance for succes. Selvom der muligvis er dialog, som giver bedst mening på engelsk, og nærmest er lidt kikset på dansk, så er det alligevel en fornuftig oversættelse. Lars Brygmann er altid en fornøjelse, og han er heldigvis også sjov i skyggen af Peter Dinklages bedrevidende far-rolle.

Historien og karaktererne er ikke de mest originale, og man har regnet budskabet om sammenhold og familierelationer ud fra starten. Alligevel har historien dens charme og dette skyldes også de gode skuespilpræstioner og den farvestrålende animation. Og så er slapstick humoren nu også ganske underholdende. Der bliver også lige stukket en finger efter moderniseringen og kritikken af menneskers forskelligheder, men moralen står nu meget klart og tydeligt. Og så er det også blot sjovt at se dette udspille sig i et stenalderscenarie.

”Croods – En ny tid” har charme, humor og farvestrålende animation. Der er gode skuespilspræstationer – både fra den originale og danske oversættelse med et klart budskab. Filmen mangler muligvis samme originalitet som DreamWorks andre produktioner, men slapstick-humoren sidder i skabet og børnefamilierne vil synes filmen er skide sjov.

Titel: Croods - En ny tid
Original Titel: The Croods: A New Age
Premieredato: 3. december 2020
Instruktør: Joel Crawford
Skuespillere: Jens Jacob Tychsen, Lars Brygmann, Laus Høybye, Cecilie Stenspil, Petrine Agger, Albert Rosin Harson, Jenna Bagger
Spilletid: 95 min.
Selskab: DreamWorks Animation, UIP, 2020
Genre: Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...