Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

CSI:NY

27. november 2007 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

CSI:NY billede

Følg detektiverne og retsmedicinerne i verdens mest populære tv-serie.

CSI:NY er efter denne anmelders mening langt den bedste af CSI-seriens afdelinger. Skuespillerholdet er sat rigtig godt sammen, og der er en god dynamik karaktererne imellem. Det fungerer både på papiret og foran kameraet.

CSI-serien har fået enorme seertal og en ligeså enorm fanskare, og der er da også nok at holde af med hele tre serier, der kører samtidig. Lederen i New York er den karismatiske Mac Taylor, der er gammel krigsveteran. Han har mistet sin kone i 9/11 angrebene og dedikerer sit liv til opretholde retfærdighed og til at fange mordere og smide dem i fængsel.
Hans højre hånd er den intelligente og stærke Stella Bonasera, der går til jobbet med at fange forbrydere med en ihærdighed og skarpsindighed, der gør, at de slemme drenge sjældent slipper væk.
Ellers er holdet besat af de kendte stjerner, dog er der en ny tilføjelse og et frafald.
Da Mac opdager at Aiden Burn er i gang med at fuske med bevismaterialet i en voldtægtssag fyrer han hende på stedet. Ind kommer i stedet, frisk fra Montana, Lindsay Monroe, der aldrig har arbejdet i en storby før. Hun er ivrig efter at lære, og bliver da også kastet direkte ud i sagernes gang. Fortællemæssigt er hun en rigtig god afløser for Aiden, og hele rookieaspektet fungerer godt. Især er hendes samspil med Mac, der med det samme bliver hendes mentor, fantastisk godt.

CSI, betyder jo crime scene investigation, og seriens omdrejningspunkt er, som titlen antyder, efterforskningen af mord ved hjælp af teknologi og undersøgelse af gerningsstedet. Afdelingen har det mest moderne udstyr til rådighed og medlemmerne af Mac’s hold har de skarpeste hjerner, så der er meget langt mellem forbrydere, der får lov til at slippe. Det er oftest den mindste ting, et stykke stof, et minimalt blodspor, en kvart fingernegl eller en kranielæsion, der bare ikke ser helt rigtig ud. CSI:NY er mestre i at se detaljer, og nå frem til et resultat.

På den positive side er CSI rigtig godt produceret. Der er lagt meget arbejde i manuskript, instruktion og effekterne. Historierne er godt fortalt og bestemt seværdige og frem for alt god underholdning, hvis man altså er til død og gru hjemme i stuen.
På den negative side kan man sige, at CSI nok gør sig bedst som en serie, man ser af og til frem for som et helt bokssæt. Er man fan, nuvel så er sættet jo et must-have, men ser man flere afsnit i træk, så fremhæver det desværre et af seriens karakteristika; ensformigheden. Det, der sker er stort set det samme afsnit efter afsnit, og der er slet ikke nok om de forskellige karakterer personligt til at man får tilstrækkelig med variation.

Sæson 2 indeholder nok rigtig gode afsnit, især kan de første i serien anbefales.

Der er en del ekstramateriale at finde på udgivelsen:
Der er en tour på sættet, interviews med de forskellige skuespillere og et grundigt kig bag scenen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:PAN Vision.

Titel: CSI:NY
Original Titel: CSI:NY
Premieredato: 6. november 2007
Instruktør: David Von Ancken, Scott Lautanen, Norberto Barba, Rob Bailey, John Peters, Steven DePaul, Duane Clar
Skuespillere: Eddie Cahill, Gary Sinise, Melina Kanikaredes
Spilletid: 910 min.
Selskab: CBS, 2007
Genre: Krimi


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...