Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Curse of Chucky

15. november 2013 af Kristian Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Curse of Chucky billede

Dræberdukken Chucky er tilbage i overraskende god form…

Chucky blev født i gyserfilmen ”Barneleg” fra 1988. I filmen overfører en sindssyg seriemorder ved navn Charles Lee Ray (Brad Dourif) sin sjæl til en Good Guy dukke, der senere bliver givet i gave til en lille dreng. 25 år senere og 4 efterfølgere senere, er Chucky nu klar til endnu et blodbad, der denne gang er udkommet direkte på DVD.

”Curse of Chucky” starter da pigen Nica (Fiona Dourif) modtager en mystisk pakke med posten. Pakken, der ikke har nogen afsender, viser sig at indeholde en Good Guy dukke. Nica tænker ikke nærmer over pakken, og fortsætter sin dagligdag som om intet var hændt. Men da Nicas mor bliver brutalt myrdet, bliver hun mistænkelig på den rødhårede dukke.

Instruktøren af ”Curse of Chucky” hedder Don Mancini, og han er ikke en hr. hvem som helst, når det kommer til ”Barneleg” serien. Mancini er nemlig manden, der har forfattet samtlige film omkring dræberdukken Chucky. Man fornemmer tydeligt i ”Curse of Chucky”, at Don Mancini har vidst præcis i hvilken retning filmen skulle gå. De to seneste efterfølgere ”Bride og Chucky” (1998) og ”Seed of Chucky” (2004) var deciderede rædselsfulde, og mindede mere om slap-stick komedie end horrorfilm.
I ”Curse of Chucky” har Don Mancini klogelig valgt at tage serien tilbage til dens bloddryppende rødder, og droppe falde-på-hale komikken.

Brad Dourif er tilbage som Chuckys stemme, og for første gang siden den originale film, er han med i filmen i rollen som Charles Lee Ray. Brad Dourifs datter Fiona Dourif spiller hovedrollen som Nica ganske overbevisende, mens birollerne svæver ud i det karikerede.

Måske er det fordi, man automatisk sænker forventningerne, når man smider en direkte til DVD-film i afspilleren, men ”Curse of Chucky” er en overbevisende vellykket horrorfilm, der beviser at Chucky langt fra er død og borte. Tempoet er højt, blodet flyder rødt og Chuckys spydige kommentarer sidder lige i skabet. Don Mancini har med filmen formået at genfortolke sin 25 år gamle dæmondukke, og givet ham en klædelig opdatering.

Ekstramateriale
Bonusmaterialet til ”Curse of Chucky” består primært af tre forskellige dokumentarfilm. I ”Playing with Dolls” beskriver filmfolkene blandt andet udfordringerne ved at vende tilbage til regulær horror, men samtidig være tro mod filmens forløbere. ”Voodoo Doll” beskriver Chucky som horror ikon og ”Living Doll” beskriver tilblivelsen af Chucky dukken. Bonusmaterialet er ganske interessant og underholdende. I ”Living Doll” kan ikke undgå at blive fascineret af de tekniske dimse-dutter og effekter, der får Chucky dukken til at bevæge sig realistisk. Der er filmnørderi når det er bedst. Der ud over er der også blevet plads til en gennemgang af storyboards, en række slettede scener samt en gag reel.

3 ud af 6 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Curse of Chucky
Original Titel: Curse of Chucky
Premieredato: 16. oktober 2013
Instruktør: Don Mancini
Skuespillere: Chantal Quesnelle, Fiona Dourif, Jordan Gavaris, Danielle Bisutti, A Martinez, Maitland McConnell, Brennan Elliott, Summer H, Howell, Brad Dourif
Spilletid: 97 min.
Selskab: Universal 1440 Entertainment 2013/Universal Home Entertainment 2013
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...