Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Danmarkspremiere på digitale biografoplevelser

9. august 2004 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Danmarkspremiere på digitale biografoplevelser  billede

Gennem mere end et århundrede er film blevet vist på celluloid. Men nu bliver de første filmruller erstattet af harddisks, og dermed træder biograferne for alvor ind i den digitale tidsalder.

Som den første danske biografoperatør installerer Nordisk Film Biografer digital visning af biograffilm i Imperial Bio (Kbh.) samt i den næststørste sal i Palads (Kbh.) og den største sal i BioCity i Århus. Danmark får dermed tre biografsale med i alt 1.744 pladser, der kan vise film i det nye digitale billed- og lydformat.

”Det er vigtigt, at vi tilbyder vores gæster de bedste filmoplevelser, og som markedsleder er på forkant med den tekniske udvikling” udtaler Nordisk Film Biografers administrerende direktør, John Tønnes. ”Vi har fulgt udviklingen nøje, og mener, at kvaliteten af det digitale biografudstyr nu er bedre end det traditionelle 35 mm filmformat”.

Anders Geertsen, der er områdedirektør ved det Danske Filminstitut supplerer: ”De digitale biografer er på vej frem mange steder i verden. Ikke blot i USA, Kina og Latinamerika, men også i Europa. Det er glædeligt at også danske biografer tør binde an med denne teknologi. Og med en ægte 2K-projektor, som den der her installeres, kan man få en særdeles flot fremvisning. Det vil blive en stor udfordring for de danske biografer – og for dansk filmpolitik – at tackle de kommende års overgang fra analog til digital distribution og fremvisning.”

Den første digitale film i Imperial bliver ”I, Robot”, med Will Smith i hovedrollen, som har premiere d. 20. august. Herefter kan animationshittet ”Shrek 2” opleves digitalt, filmen har premiere d. 3. september og bliver vist i Imperial, Palads, København og i BioCity i Århus.



banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...