Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Darfur now

3. december 2008 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Darfur now billede

“Det er en del af mit ansvar som menneske !” Pablo Recalde.

Først lidt geografividen for dem der ikke kender til hvad Darfur er. Darfur er en region i den vestlige del af Sudan. Darfur har ca. 6 millioner indbyggere. Siden 2003 har der været borgerkrig i Darfur, kendt som Darfur-konflikten. På den ene side står en militsgruppe kaldt Janjaweed, angiveligt rekrutteret af den siddende regering, og på den anden side en række oprørsgrupper med rod i fastboende folkeslag.

Konflikten har koster et sted imellem 200.000 - 400.000 døde, og har fordrevet 2,5 millioner på flugt fra deres hjem. I USA bliver konflikten betegnet som folkedrab, mens FN ikke er gået så langt som at kalde det et folkedrab, men et overgreb på den civile befolkning.

“Darfur now” er en ganske stærk dokumentarfilm, der er bygget op omkring 6 forskellige personer med hver deres indgangsvinkel til denne frygtelige konflikt, som koster mange menneskeliv hverdag. Både på grund af direkte drab, men også på grund af hungersnød,

Adam Sterling er en amerikansk aktivist der kæmper en svær kamp i Californien, for at få guvernøren i staten til at skrive under på et dokument, der tager afstand fra konflikten, og dermed også opfordre forretningsfolk til ikke at støtte regeringen i Sudan.

Lois Moreno-Ocampo er en argentinsk international anklager ved krigsforbryderdomstolen i Haag, der har til opgave at finde krigsforbrydere i Darfur, og stille dem for retten.

Hejeva Adam er en lokal kvinde i Darfur, der har tilsluttet sig oprørshæren, efter at militsen har overfaldet hende, og dræbt hendes spædbarn.

Ahmed Mohammed Abakar er en lokal sheik for en flygtningelejr i Darfur, der forsøger at organisere de lejren, og de mange nye flygtninge der kommer til lejren hver dag.

Pablo Recalde arbejder i United Nations som leder af World Food programme i Darfur. Han har viet sit liv til at hjælpe de mennesker i verden der har behov for hjælp.

Don Cheadle er en international kendt skuespiller der har besluttet sig for at den opmærksomhed han kan få som
Skuespiller vil han bruge i kampen for Darfur, blandt andet ved at skrive en bog.

“Darfur now” er en flot filmet dokumentarfilm der fanger dig i den halvanden time filmen varer, og som går tæt på konflikten i Darfur, og på hvordan vi alle, uanset job og status, kan og bør, hjælpe i konflikt situationer som den i Darfur. Som Pablo Recalde siger: “ Det er mit ansvar som menneske !”

Måske du får julegløggen og æbleskiverne galt i halsen når du ser denne film, men tænk på hvor godt vi har det i Danmark, og giv så en slat penge til nogle af de mennesker i denne verden som er mindre heldige. Det koster så lidt og betyder så meget.

Ekstra materiale:

Introduction and commentary by writer/director Theodore Braun

Additional scenes

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Bros..

Titel: Darfur now
Original Titel: Darfur now
Premieredato: 18. november 2008
Instruktør: Theodore Braun
Skuespillere: Adam Sterling, Pablo Recalde, Don Cheadle, Ahmed Mohammed Abakar, Hejeva Adam, Lois Moreno-Ocampo
Spilletid: 97 min.
Selskab: Cresendo productions, Warner Bros, 2007
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...