Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Dark Waters

7. oktober 2020 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Dark Waters billede

Sober filmatisering omkring en uhyggelig sag i USAs historie. Kynisme egner sig bare altid som en god skurk på film.

Rob Bilott er advokat for en række kemikaliefirmaer. En dag dukker landmanden Wilbur Tennant op på Robs kontor og begynder at brokke sig over en påstået forurening i området. Rob har dog ikke tid til at lytte til Wilbur – i hvert fald ikke lige før end at Wilbur nævner at det er Robs egen bedstemor, der har henvist ham til Rob. Den tanke kan Rob ikke slippe og langsomt begynder han at vise interesse for sagen og får gennem bedstemoren oprettet regulær kontakt til Wilbur. Rob opsøger Wilbur på hans gård og konstaterer en lang række uregelmæssigheder og det faktum at Wilbur har mistet hele 190 køer til sygdom. Det er dog ikke bare dyr som bliver syge. Det er i hvert fald konklusionen på Robs engagement i at nå til bunds i tingene. Det viser sig at det store selskab DuPont igennem en lang årrække bevidst har udledt farlige stoffer, som har alvorlige konsekvenser for al liv på egnen. Rob må tage sagen til nye højder, velvidende at han nok ikke bliver så pokkers populær…

Dark Waters fik ikke det store liv i de danske biografer under Corona-krisen. Det er i princippet lidt synd, for med en velment filmatisering af skandalesagen mod DuPont, som havde teflonforurening på samvittigheden. Med et sublimt cast bestående af Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins og Bill Pullman og med Oscar-nominerede Todd Haynes (Far From Heaven) i instruktørstolen, så er der heller ikke en finger at sætte her. Ikke at jeg kan fortænke folk i at prøve kræfter med noget andet end et lovdrama, når nu at biograferne fik lov til at åbne igen, men det betyder også at en fin lille film, nu risikerer at ende i glemslen. Dark Waters fortjener mere end det.

Noget af det mest interessante ved filmen er helt klart at se Robs transformation. Han bliver nærmest besat af sagen og hans vilje til at kulegrave alt er prisværdig. Konklusionen omkring at DuPont ikke skelnede til folkesundhed i forhold til ussel mammon er voldsom. Selskabet vidste godt at menneskekroppen ikke kan nedbryde C8-stoffet, som findes i regntøj, støvler, stegepander og mange andre ting fra dagligdagen. Listen over kræft, fosterskader og deformiteter er alenlang. Virksomhederne viser sig bare at have så mange midler, penge og tid at det er vanskeligt for Rob at få sagen bragt til offentlighedens skue.

Dark Waters er en understregning af at der stadig er autentiske hændelser derude, som mangler at blive fortalt på film. En solid film som vækker tanker omkring ukuelig egoisme for enhver pris. Sammenhængen er ækel, men sobert genfortalt. Godt gået, Haynes og co.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Dark Waters
Original Titel: Dark Waters
Premieredato: 5. oktober 2020
Instruktør: Todd Haynes
Skuespillere: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman, Mare Winningham, Bill Camp, Kevin Crowley, Victor Garber, William Jackson Harper
Spilletid: 121 min.
Selskab: Participant, Killer Content Production, 2019
Genre: Drama
Streaming service: Ingen link, da den ikke udkommer fysisk.
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...