Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Downton Abbey
Downton Abbey billede

Joker
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dawn Anna

19. marts 2006 af Maria Moni

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dawn Anna billede

Dawn Anna er en film om en utrolig kvinde, der trods meget modgang er i stand til at finde det bedste frem i sig selv, men ikke mindst i alle andre omkring sig.

Dawn Anna er baseret på en sand historie, og omhandler single-moren Dawn Anna Townsend (Debra Winger), som har fire vidunderlige og harmoniske børn. Hun er arbejdsløs og søger ivrigt efter en fast stilling som lærer, mens hun i mellemtiden fungerer, som vikar. Det er ikke nemt at få økonomien til at hænge sammen, så da hun endelig bliver fastansat som matematiklærer, og oven i købet bliver udnævnt til træner for skolens pigevolleyballhold, ser det ud som om, at der er lys for enden af tunnelen. Livet er godt for Dawn, og da hun møder kærligheden i form af sportsudstyrssælgeren Bink (Alex Van) kan det næsten ikke blive bedre. Desværre ender historien for Dawn ikke her. Hun begynder at føle sig svimmel og ude af balance, men slår det først hen som stress og træthedssymptomer. Det viser sig dog at være meget mere alvorligt end som så. Det blive begyndelsen på en lang række lægebesøg, hvor ingen kan stille den korrekte diagnose. Det viser sig i midlertidig at Dawn lider af Arteriel vaskulær malformation, en hjernesygdom, som kun kan kureres via en risikofyldt operation. Dawn forsøger først at gennemgå et mindre risikofyldt indgreb, men da det mislykkes, tvinges hun til at blive opereret. Det blive en krævende kamp tilbage til livet, og i begyndelsen kan hun hverken tale eller gå. Man følger hende igennem hele sygdomsforløbet, som er langt og nedslidende. Dawn vender tilbage til sin stillinger som matematiklærer og volleyballtræner og alt virker som fryd og gammen. Lige indtil Dawn og hendes familie igen rammes af en ulykke, som er endnu større og uigenkaldelig.

Dawn Anna er en tv-film, hvilket filmen stilistisk bærer præg af. Det betyder dog ikke, at filmen er dårlig, blot at den har en tv-filmskvalitet over sig. Dawn Anna er langt mere en blot en tv-film. Det er ligeledes en gribende fortælling om en selvstændig og stærk kvinde, som med et positivt livssyn har været en inspirationskilde for mange mennesker. Man tager sig i at leve sig fuldstændig ind i filmens følelsesmæssige univers, og første gang Dawn taler efter operationen, er i sandheden et sentimentalt øjeblik, hvor tårerne presser sig på. Filmen er generelt meget god, men mangler alligevel det sidste for at nå op på højde med de rigtige gode film, hvilket er meget ærgerligt, da historien i Dawn Anna virkelig havde potentiale til at blive mere end blot end tv-film.

Dawn Anna spilles af Debra Winger, som nok er bedst kendt fra film som An Officer and a Gentleman fra 1982 og Tid til kærtegn fra 1983, leverer en udmærket præstation som den hårdtarbejdende single-mor. Dog kunne man nok have ønsket sig lidt mere af hende, og man har til tider svært ved at tro på, at hendes karakter, som jo er baseret på en virkelig person, virkelig er så fantastisk og overskudsagtig, som hun udgiver sig for at være. Desuden virker sammenspillet med de fire børn til tider lidt overdrevet og kunstigt.

Filmen er instrueret af Arliss Howard (under navnet Less R. Howard), som ligeledes har været medforfatter og co-producer af filmen. Han har tidligere instrueret Big Bad Love, som ligeledes havde Debra Winger i hovedrollen. Udover at være instruktør har Arliss Howard medvirket i en del tv-film som skuespiller. Der er ingen tvivl om, at Arliss Howard har været meget fascineret af Dawn Annas hjertegribende historie, og at han har følt, at det var en historie, som var værd at fortælle. Det er blot ærgerligt, at filmen ikke når sit fulde potentiale, og at han ikke, efter min mening, har været i stand til fortællermæssigt at gengive historien optimalt. Man kan fundere over om det virkelig betyder så meget, at filmen er blevet produceret, som en tv-film, og om kvaliteten af filmen ville have været bedre, hvis den havde haft et større budget.

Ekstramateriale
Der er desværre intet ekstramateriale på denne DVD.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Dawn Anna
Original Titel: Dawn Anna
Premieredato: 7. marts 2006
Instruktør: Arliss Howard
Skuespillere: Debra Winger, Alex Van, Sam Howard, Stephen Warner, Krista Rae, Titiana Maslany, Robert Theberge, Quinn Singer, Patricia Harras.
Spilletid: 84 min.
Selskab: Sony Pictures Television, Universal Pictures Danmark, 2006
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...