Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...
Årets Danske Fil...
Night Terrors Fi...
Game Of Thrones ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ser Du Månen, Da...
Ser Du Månen, Daniel billede

De Særlige


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

De 39 trin

9. maj 2007 af Søren Falgaard

4 stjerner Skriv en kommentar

De 39 trin billede

Klassisk Hitchcockthriller om Richard Hanney, der bliver viklet ind i en spionaffære og jagtes af politi og mystiske agenter

I en underholdningshal affyres der nogle pludselige skud, og forsamlingen kæmper sig desperat ud gennem dørene. Richard Hanney møder i virvaret en forvirret kvinde, der søger beskyttelse i hans arme. Sammen traver de to hjem til ham, hvor hun fortæller ham nogle gådefulde fragmenter, der drejer sig om en spionaffære, hun, Annabella Smith er involveret i.

Da Annabella Smith den samme nat myrdes, hænges Richard Hanney op på mordet og må flygte over stok og sten. Aviserne bringer billeder af ham, så han kan ikke vide sig sikker nogen steder, og snart er næsten alle fjender. Han indser, at han for at rense sit navn, må opklare spiongåden, der kan løses, når han ved, hvad de 39 trin er. Han følger derfor Annabellas sparsomme oplysninger i et hæsblæsende kapløb om at finde sandheden, før han indhentes af sine forfølgere.

”De 39 trin” er en spændende thriller fra Thrillernes mester. Den har den gådefyldte mystik en klassethriller skal have, og den helt præcise balance, der kun lige fortæller seeren nok til at følge med, men for lidt til at historien bliver banal. Thrilleren er velkomponeret og fremragende udtænkt, så alle detaljerne til sidst samler sig i et fint net. Undervejs føler vi med hovedpersonen, der uforvarende er blevet en del af det store spil – et gennemgående tema hos Hitchcock. Der er nogle små mindre plothuller, der for det moderne publikum virker lettere komiske. F.eks. er det forbavsende let at slippe ud af kløerne på såvel politi som spiontjenester, derudover er filmen spækket med guldkommentarer der i dag virker mere komiske, end de formentlig er tiltænkt.

Alt i alt er det en rigtig lækker udgivelse fra Criterion med den sædvanlige indbydende indpakning og sparsomt ekstramateriale. Det pynter rigtig godt i samlingen med denne Hitchcockperle, for filmen er og bliver en tidlig filmhistorisk thriller med en masse spændende gåder og en jagt, man sent glemmer.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Criterion Film.

Titel: De 39 trin
Original Titel: 39 Steps
Premieredato: 27. marts 2007
Instruktør: Alfred Hitchcock
Skuespillere: Robert Donat, Madeleine Caroll, Lucie Mannheim, Godfrey Tearle, Peggy Ashcroft, John Laurie, Helen Have, Frank Cellier, Wylie Watson, Alfred Hitchcock
Spilletid: 86 min.
Selskab: Gaumont British Picture Corporation, 1935
Genre: Thriller
Link: http://www.imdb.combanner
Overskrift Højre Block
Jojo Rabbit
Amazing Grace
De Forbandede År
Bjørnene fra Sic...
The Cave
Lad Mig Falde
Scary Stories To...
Fear the Walking...
The Grudge
Les MisérablesKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...