Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

De 3 Vise Mænd

17. december 2006 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

De 3 Vise Mænd billede

Grundig fortælling om en lang og farefuld rejse mod verdens mest kendte stald

Gaspar (herhjemme kaldet Kasper), Melchior og Balthazar er navnene på de tre vise mænd, som nu kan opleves på dvd med dansk tale. Tegnefilmen her er en spansk produktion fra 2003, men årstallet er irrelevant, da historien er evig ung så længe der er noget der hedder jul.

Filmen starter med af vi følger en ung knægt som beklager sig over at han ikke har fået nogle julegaver. Han har på den baggrund mistet troen på julen og har nu travlt med at rende og forstyrre folk på gaden, der ellers har travlt med at fjerne julepynt fra den netop overståede sæson. Dog kommer han på andre tanker omkring højtiden, da han får fortalt historien om de 3 vise mænd. En mere omfattende og magisk beretning end vi måske lige umiddelbart kender til. De 3 vise mænd var nemlig meget mere end blot gavebringere til stalden i Betlehem.

Vi følger de tre vismænd i deres almindelige gøremål, da de hver for sig får øje på en lysende stjerne på himmelen. De får hver især travlt med at få gjort klar til det som de betragter som deres kald. Undervejs mødes de og finder ud af at de har samme mission. Vismændene er fremstillet som henholdsvis den kloge, den stærke og ja, så er der Melchior – den lille buttede klodmajor. Måske lidt overkarikeret, men det virker nu meget godt i dette univers, hvor der bare helst skal et fjols til at skabe noget humor. Selvom han får skabt en del ulykker hen ad vejen, så viser han sig også at være ganske uundværlig for rejsen. Den onde konge Herodes får nys om at de tre vismænd er på vej mod Kongernes Konge – hvilket er en torn i øjet på ham. Han vil jo være den mægtigste af alle, så nyheden om at en lille ny er født, som vismændene kan forkynde, piner ham. Derfor allierer han sig med sin hoftroldmand Belial.

Belial er en ondskabsfuld magiker, som ikke skyr nogen midler for at få vismændenes rejse bremset. I disse sekvenser er der masser af spændning og trolddom, ganske som man måske kender det fra en del af Disney's univers med Aladdin. Dog uden at ramme samme streg og blødhed, for her hersker nemlig en afart at den mere alvorlige Prinsen Af Egypten, hvis vi er i det sammenlignelige hjørne. Undervejs får de tre vise mænd også hjælp fra pigen Sara og drengen Tobias. Og inden turen kan gå til stalden i Betlehem, så skal vismændene først sikre sig 3 gaver som er en sand konge værdig. Et mystisk kort skal vise dem vejen til en række prøver, der så skal munde ud i modtagelsen af guld, røgelse og myrra. Men rejsen bliver ikke let, for Belial er hele tiden i hælene på vores helte og ikke nok med det, så er der også forstyrrelser på de indre linjer, for blandt vore helte er der også brodne kar...

Filmen er en fin og selvstændig fortælling om en væsentlig faktor forud for julehøjtiden. Den indeholder den forventelige dosis humor, spænding og magi uden at pille de centrale dele ud af religiøsiteten. Det kan ellers ofte være lidt af et faremoment, men den undslipper på fin vis.

Dog må filmen nok forvente høj konkurrence i den animerede branche her op mod jul. Filmen mangler generelt noget omtale og kan komme til at lide under at den altså ikke er frisk fra tegnebrættet. Samtidig har jeg heller ikke den store tro på at de yngste har mere lyst til at se på 3 gamle mænd og forhistoriske klæder, når man kan se talende biler og nysgerrige aber som modvægt i stedet. Det skal dog ikke tage humøret fra filmen her, for den har i hvert fald gjort sig fortjent til 4 stjerner.

Her er dog ingen ekstra materiale at hente.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Sandrew Metronome.

Titel: De 3 Vise Mænd
Original Titel: Los Reyes Magos
Premieredato: 5. december 2006
Instruktør: Antonio Navarro
Skuespillere:
Spilletid: 76 min.
Selskab: Warner Home Entertainment, 2003
Genre: Tegne- og animationsfilm





banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...