Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

De elskende fra Pont-Neuf

15. august 2005 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

5 stjerner Skriv en kommentar

De elskende fra Pont-Neuf billede

2 skikkelser mødes i natten og et intenst kærlighedsdrama udvikler sig på den faldefærdige bro, Pont-Neuf, i Paris.

Endnu en Criterion udgivelse har set dagens lys og denne gang er det Leos Carax's De elskende fra Pont Neuf, eller på fransk ”Les Amants du Pont Neuf” fra 1991. Juliette Binoche spiller Michele – en omvandrende kunstner i Paris, der netop har forladt sin mand. Michele lider af en meget sjælden øjensygdom, der gør at hun mister synet, lidt efter lidt. På gaden i Paris møder hun Alex – en omvandrende vagabond. Sammen slår de sig ned på Pont Neuf, som er under rekonstruktion (og dermed beboelig for vagabonder og andre dyr). Michele og Alex udvikler lidt efter lidt et kærlighedsforhold. På broen, som forbinder 2 bydele i Paris, skaber parret deres egen unikke verden udenfor samfundet. Det vil vise sig om det kan holde under de kummerlige forhold, som vagabonder lever under.

Fælles for Alex og Michele er, at de lider af ensomhed og måske kedsomhed. Selvom der ikke synes at være nogen vej ud, har de 2 det godt sammen og finder på mange skøre ting. Bedst som 2 elskende gør.

De elskende fra Pont Neuf er en interessant film om kærlighed blandt 2 mennesker, hvis fortid er plettet og fremtid noget uklar. Det påstås, at såfremt man holder sammen, lever i nuet, er lidt skør og drikker lidt vin, så går det nok. Det virker langt ude, men spørgsmålet er nok snarere om det kan lade sig gøre for 2 vidt forskellige mennesker, at elske hinanden når der ikke er andre ting i livet end kærlighed - 2 der mødes tilfældigt og under kummerlige forhold.

Michele, som er kunstner, bruger Alex som motiv i sine tegninger. Er Michele i virkeligheden på en spirituel rejse fra det daglige liv for at finde sig selv og kærligheden? Finder hun den i Alex og vil han det samme som hende, vil hun?
Tanken er interessant. Historien svinger meget mellem eventyr og realisme. Grundlæggende er alle mennesker ens, vi vil holdes af og holde af andre. Alex og Micheles kærlighed er den mest ærlige form, man vil kunne finde på denne jord, men kan den holde?

Der hersker ikke tvivl om, at kærlighed er det bærende tema gennem hele filmen. Om det i virkeligheden er spørgsmålet – kan hjemløse også have kærester, eller ej, må stå hen i det uvisse. En ting er sikkert, De elskende fra Pont Neuf er virkelig en hyldest til ubetinget kærlighed og hvor langt man vil gå, for at få den person man elsker.

Det er nogle bemærkelsesværdige præstationer Binoche og Lavant har ydet i denne film. Man skal være lidt af en følelsesmæssig akrobat (bid mærke i ordet og læg mærke til Lavant i filmen!) for at spille rollen. Både Alex og Michele kommer en del følelsesmæssige registre igennem. Rollerne leveres med stor omhu og man kommer til at tro på disse 2 personer. Man vil bare have, at de skal være sammen. Det bliver næsten for meget af det gode og man er som tilskuer nærmest selv på pinebænken når man tænker på, om de 2 mystiske skikkelsers gensidige kærlighed kan bestå eller ej.

Filmen indeholder i øvrigt nogle flotte shots fra Seinen og lokationerne omkring den ældste bro i Paris, Pont-Neuf.

Binoche modtog prisen for bedste skuespillerinde og i datidens Bogart filmmagasin modtog filmen 5 Bogart-hatte. Det sidste kan måske ikke undre så mange, men de elskende fra Pont Neuf har fortjent en god karakter. Det får den også på on-z.dk. 5 flotte stjerner for dette mesterlige franske værk!

DVD ekstra materiale
Der er intet betydningsfuldt ekstra-materiale på denne udgivelse. Der er udvalgte filmografier for Juliette Binoche og Denis Lavant. Derudover en trailer.Filmen leveres dog i en lækker samler-æske.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Criterion Film.

Titel: De elskende fra Pont-Neuf
Original Titel: Les Amant Du Pont-Neuf
Premieredato: 1. august 2005
Instruktør: Leos Carax
Skuespillere: Juliette Binoche, Denis Lavant, Klaus-Michael Grüber, Edith Scob
Spilletid: 120 min.
Selskab: Gaumont, Roissy Films, 1991
Genre: Drama
Link: http://www.criterionfilm.dk

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...