Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

De Gaulle

22. juli 2021 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

De Gaulle  billede

“De Gaulle” går aldrig helt under huden på manden, som ændrede Frankrig for evigt.

Det tager mange kræfter at gå imod sit folk – og ikke mindst sit land, men dette skete tilbage under 2.verdenskrig, da Charles De Gaulle tog sagen i egen hånd.

Før Charles De Gaulle (Lambert Wilson) blev Frankrigs præsident gik han en hård tid i møde. I sommeren 1940 var De Gaulle general i hæren, og nazisterne var tæt på at overtage verden. Dette betød et kollaps politisk og militært, men familietilværelsen blev også sat på en prøve.

Lambert Wilson er en rutineret og dygtig skuespiller, og dette kommer også tydeligt til udtryk her. Hans portræt er dog meget ensidigt, men dette er ikke Wilsons fejl. Det lægger alt i fejlen på et fladt manuskript med et kedeligt tempo, selvom filmen er 2 timer lang. Der bliver set grusomme billeder af virkelighedens Frankrig hvor voksne, børn og endda også hunde ligger døde på gaden. Dette gør indtryk på publikummet, men dette står i kontrast til De Gaulle viljestyrke til at fortsætte en dødelig krig.

Filmen forsøger at danne et portræt af en hårdt presset mand. Dog undersøger filmen aldrig helt motivationerne for, hvorfor der blev kæmpet så hårdt for Frankrig. I parallelforløbet med De Gaulle familie, ville det give mening at give over for nazisternes krav for at redde folket – og ikke mindst den skrøbelige familie. En familie, som også skal kæmpe med at have en datter med down symdrom. En sygdom, som slet ikke var særlig langt fremme i forskningen som vi ser den i dag. Dette er med til at give et mere empatisk og følelsesladet portræt af en autoriseret mand, da der er mere en krig på spil. Det er en smuk sidehistorien, som desværre aldrig bliver fulgt helt til døren.

”De Gaulle” viser os et presset Frankrig under de værst-tænkelige omstændigheder. De Gaulle blev kaldt en helt, da han gik imod sit land, men vi finder aldrig ud af hans sande motivationer. Dette er ærgerligt, da Frankrigs tidligere præsident ellers var en interessant karakter, som den rutinerede Lambert Wilson gør alt for at skildre den heltemodige mand.

Titel: De Gaulle
Original Titel: De Gaulle
Premieredato: 22. juli 2021
Instruktør: Gabriel Le Bomin
Skuespillere: Lambert Wilson, Isabelle Carré, Olivier Gourmet, Catherine Mouchet, Pierre Hancisse, Sophie Quinton
Spilletid: 106 min.
Selskab: Vertigo Productions, Another World Entertainment, 2020
Genre: Drama , Krig


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...