Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

De små ting

12. september 2015 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

De små ting billede

3 menneskers veje og skæbner krydses i et flot sammensat Islandsk drama, hvor både skuespil og billeder går op i en højere enhed. Det hele bliver leveret på en troværdig måde, og selvom de emner der tages op er tunge og alvorlige, bliver De små ting aldrig kedelig at se på.

Den unge og smukke mor Eik har svært ved at få det hele til at hænge sammen. Økonomien hænger i laser og hendes hverdag og daglige liv er svært at komme igennem uden penge på lommen. Derfor har hun besluttet sig for at prostituere sig om natten, og derved tjene lidt ekstra til dagen og vejen. Mori er forfatter og digter, men har nu slået sig på flasken efter en frygtlig oplevelse med en ulykke for snart 20 år siden. Hans liv hænger i laser, og hans fremtid ser ikke lys ud. Sølvi er tidligere fodboldspiller og har nu sagt ja til et job i bankverdenen. De travle hverdag går ud over livet med hans familie, der langsomt går i opløsning, hvis han ikke tager sig samme. Disse 3 menneskers skæbner krydses og nye muligheder opstår. Hvor der er vilje er der vej, og selvom man er langt ude er det aldrig for sent at starte forfra med livet.

Instruktøren Baldvin Zophoniasson har før lavet filmen Jitters og han er uddannet i Danmark. De små ting er blevet vel modtaget verden rundt, og vandt ikke mindre end 12 Edda priser ved den Islandske filmfest, da den blev vist der.

Skuespillet er flot og nærværende og de 3 hovedroller gør det virkelig godt. Man føler virkelig, at man kommer ind under huden på dem, og føler med dem og deres problemer og skæbner. Det er flot spillet og instrueret, for netop denne genre kan godt gå hen og blive en tung oplevelse, hvilket De små ting aldrig bliver. De overbevisende skuespil bliver bakket godt op af flotte billeder og en smukt soundtrack.

Trods det langsomme tempo og den ret så indviklede historie, formår fortællingen alligevel at løsne op i slutningen, og når de første rulletekster kører over skærmen, er alle spørgsmål blevet besvaret, og man sidder tilbage med en helstøbt filmoplevelse.

Er man til film som Crash og 21 Grams vil De små ting helt sikkert falde i god jord, og rar er det under alle omstændigheder at se en Islandsk film, der i den grad brænder igennem på alle måder.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af filmens trailer og et slideshow med billeder fra filmen. Desuden er det muligt at se en håndfuld trailere for andre udgivelser fra Another World Entertainment.
Billedet er flot overført til DVD og lyden kan nydes i Islandsk Dolby Digital 2.0 og 5.1.

De små ting kan ses med Danske, Svenske, Norske og Svenske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: De små ting
Original Titel: Life in a Fishbowl
Premieredato: 12. september 2015
Instruktør: Baldvin Zophoniasson.
Skuespillere: Hera Hilmarsdottir, Porsteinn Bachman, Porvaldur David Kristjansson.
Spilletid: 125 min.
Selskab: 2014
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...