Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Sjæl
Sjæl billede

The High Note
Spiral: From The...
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Debug.

28. januar 2015 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Debug. billede

Debug er en lowbudget Canadisk science Fiction gyser, som har svært ved at holde spændingskurven filmen igennem. Det hele starter lovende, men alt for mange scener med dårligt skuespil, blandet med en parade af ligegyldige øjeblikke ødelægger helheds indtrykket.

En flok computer hackere med en lyssky fortid bliver sendt på arbejdes opgave i randområderne af vores galaxe. De bliver sendt ind på et gigantisk forladt rumskib, der hjælpeløs svæver rundt, og venter på hjælp. Mandskabet ombord er forsvundet, og de unge hackere skal forsøge at få styr på skibets computer, der tilsyneladende er lukket ned på den helt forkerte måde. Det går snart op for vores venner at computeren, har taget magten på skibet, og den kunstige intelligens, vil nu gøre sit for at skibets nye besætning ikke får held med deres arbejdsopgave. En for en bliver de uskadeliggjort, indtil kun de sejeste og mest hårdfører er tilbage, og den endelige kamp imod mennesket og maskinen tager sin begyndelse.

Det er set før det hele, og det er sådan set ikke det, der er noget i vejen med. Filmens kulisser er mærkbare ens, og det er tydeligt at se at filmens kulisser bliver brugt igen og igen i forskellige scener, men det er sådan set også ok, når det nu er lowbudget horror film. De mange digitale effekter er meget digitale, og til tider både grimme og ligner plastic på en dårlig dag. Men det er også ok. Det der ikke er ok, er de mange kedelige karakterer, som man er fuldstændig ligeglad med. Om de er døde eller levende eller genopstår som computerprogrammer er ligegyldigt, for de er ikke interessante, og man får som publikum intet forhold til dem. Dertil kommer en perlerække af dårlige replikker, som skuespillerne kæmper med filmen igennem. Desværre vinder de ikke kampen, og Debug ender som en ligegyldig lowbudget film, der måske havde potentiale til mere, hvis den var blevet grebet anderledes an.

Jeananne Goossen der spiller Kaida og nok må betegnes som filmens hovedrolle, kæmper det bedste hun har lært, og de fleste af hendes scener holder nogenlunde. Til gengæld er det en ynk at se Jason Momoa som skibets kunstige intelligens. Han overspiller fyrsteligt rollen, og hvad der skulle have været uhyggeligt er blevet klodset og dumt.

Debug er kun din tid værd hvis du absolut må se alt de science fiction der bliver lavet. Ellers så glem den og nyd nogle af de gode gamle klassikere som Event Horizon, 2001 eller Alien.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne DVD udgivelse ud over et slideshow med billeder fra filmen og et spændende trailer galleri med andre udgivelser fra Another World Entertainment.

Filmen bliver gengivet i dens oprindelige format, og lyden kan hørers i Dolby Digital 5.1.

Debug kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Debug.
Original Titel: Debug.
Premieredato: 28. januar 2015
Instruktør: David Hewlett
Skuespillere: Jeananne Goossen, Adrian Holmes, Adam Butcher, Jason Momoa.
Spilletid: 86 min.
Selskab: 2014
Genre: Sci-Fibanner
Overskrift Højre Block
Da Hitler stjal ...
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...
Sound of Metal
Two Weeks to Liv...
Sjæl
The Secrets We K...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...