Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spiral: From The...
Spiral: From The Legacy Of Saw billede

Kagekampen
Chaos Walking
Luca
Black Widow
Cruella


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train

20. maj 2021 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train billede

”Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train” er smukt animeret, action spækket, og en troværdig efterfølger til dens anime- og mangaserie. Hvis man er fan af Demon Slayer, kommer man til at elsker denne film.

Lad os lige få én ting på plads med det samme - det er næsten umuligt at anmelde denne film ud fra blot dette plot. Det skal siges, da filmen er en direkte fortsættelse af animeserien, og filmen starter 30 sekunder efter slutningen af de sidste afsnit af første sæson. Dvs. hvis man ikke har set animeserien, er det næsten helt umuligt at springe ind i filmens handling, da man hverken kender til det etablerede universet eller karaktererne. ”Demon Slayer” er på ingen stand-alone film, som vi ellers kender det fra de amerikanske film, hvor man egentligt ikke behøver at have set de resterende film.

Demon Slayers unikke univers
Anmelderen af denne film har set den originale animeserie, men derfor er det fortsat lidt svært at skrive en synopsis, da det som tidligere nævnt er en fortsættelse af en serie, men vi prøver:

”Demon Slayer” finder sted i en verden, hvor en håndfuld af mennesker bliver ansat til at dræbe dæmoner. Dæmoner, som tidligere har været mennesker, men nu er slaver i dette udødelige univers, hvor kun dæmon jægere og sollys er deres værste fjender. Efter en hård kamp, er Tanjiro, Zenitu og Inosuke nu klar til en ny mission. Denne gang på Mugen- tog, hvor der er meldt 40 personer forsvundet på kort tid. Her kommer de i krig med endnu en egoisteret dæmon, som ikke er så nem at få ned med nakken.

Forrygende actionsekvenser
Denne film kunne sådan set godt have været fortalt som en forsættende serie. Den indeholder præcis de samme elementer som en forrige, men der er bestemt skruet op for lyden og action sekvenserne. Højt sandsynligt fordi denne del af historien bliver fortalt på et stort lærred. Dog er det visuelt meget imponerende at se på. Der bliver ikke sat grænser for den traditionelle 2D animation, som bliver mixet smukt sammen med brugen af 3D-kamera bevægelser som giver kampscenerne liv og tilfredsstillelse.

En følelsesmæssig togrejse
Der er heller ikke blevet lagt skjul på, at dette fortsat er en emotionel rejse for alle involveret, hvor dæmoner ikke blot er de onde eller menneskerne er de gode. Der er fortsat komplekse karakterer, som er i udvikling, som bliver stillet op med moralske dilemmaer. Hele Tanjiro drømmesekvensen er hjerteskærende, hvis man kender til hans baggrundshistorie. Dog får vi ikke historiens hovedskurk, Muzan Kibutsuji at se, hvilket kan virke lidt skuffende, da hans tilstedeværelse var stor i serien – også selvom han ikke var med i selve afsnittede, kunne man mærke hans manipulation af de resterende dæmoner. I denne skildring, lader det til at dæmonerne bliver styret af deres eget ego og styrker.

Filmen lægger op til en fortsættelse, som fans godt kan glæde sig til.

”Demon Slayer – The Movie: Mugen Train” er en visuel smuk, action-pakket og følelsesladet tilfredsstillelse for dens trofaste fans. Det er trofast til sit kildemateriale og følger det univers, som blev opbygget i animeserien. Er man ikke bekendt med universet, vil denne film nok bliver set på, som en støjende, mærkelige karakterer og en kulturelt forstyrrende film, som man slet ikke kan finde hoved og hale med.

Titel: Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train
Original Titel: Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train
Premieredato: 20. maj 2021
Instruktør: Haruo Sotozaki
Skuespillere: Natsuki Hanae, Akari Kitō, Yoshitsugu Matsuoka, Hiro Shimono, Satoshi Hino
Spilletid: 117 min.
Selskab: Ufotable, Angel Films, 2020
Genre: Action , Adventure , Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
First Cow
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss Osaka
Undine
Pinocchio
Quo Vadis, Aida?
ReminiscenceKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...