Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Den Bestøvlede Kat

2. februar 2012 af Marie Bille

3 stjerner Skriv en kommentar

Den Bestøvlede Kat billede

Den Bestøvlede Kat er på banen igen, nu med sin egen film om hvordan det hele begyndte.

I filmen slår Den Bestøvlede Kat (Kristian Boland) sig, efter at være blevet overtalt af Kitty Fløjlspote (Christiane Schaumburg-Müller), sammen med Klumpe Dumpe (Søren Ulrichs) om at skaffe de magiske tryllebønner, så Kat kan genvinde sin ære i byen, hvor han voksede op ved at forære dem Guldgåsen og dens guldæg.

Lost in translation!
Der er mange sjove elementer i Den Bestøvede Kat, som desværre går tabt i oversættelsen. Blandt andet hele historien om Klumpe Dumpe også kendt som Humpty Dumpty på engelsk. Ægget er taget fra et velkendt engelsk børnerim, problemet er bare, at det ikke er så kendt på dansk, så hele joken falder til jorden.

I forhold til børnerimet er det vist i den mest bogstaveligste forstand. Film som Den Bestøvlede Kat og Shrek er bare den smule sjovere på originalsproget, hvor man ikke skal bekymre sig om tamme oversættelser og underligt forcerede ordspil. Derudover er jeg ked af at gå glip af komikeren Zach Galifinakis’ udgave af Klumpe Dumpe i originalversionen. I den danske udgave er Klumpe Dumpes stemme Søren Ulrichs, og det er ikke til at sige, om det er stemmen eller karakteren, der er sært irriterende at se (og høre) på.

Sergio Leone i animation.
Det er vanvittigt underholdene at se alle de fine referencer der er til de klassiske Sergio Leone ”spaghetti-westerns” blandt andet i form af split screen, der bliver brugt humoristisk og med tydelig kærlighed til filmene. Derudover er den bestøvlede kat (og nok mest på grund af den smækre Antonio Banderas’ stemme) baseret på heltefiguren Zorro, og det fungerer ganske fortrinligt. Alle referencerne og små ordspil gør filmen sjov nok til at trække på smilebåndet og grine højlydt i mørket. Men desværre savner man flere eventyrhenvisninger blandet ind i historien, der desværre er lidt tynd.

Endnu et guldæg?
Citronen er nu presset helt og der er ikke brug for flere film i historien om Shrek eller hans venner. Selvom der med garanti kommer flere fordi producenterne har fundet deres såkaldte guldgås, og bare venter med spænding på endnu et guldæg til samlingen. Om filmen er i 3D eller ej gør ikke rigtig nogen forskel. Det virker lidt gimmick-agtigt i den måde, hvor diverse rutschebaneture gennem filmen bliver lidt for meget for effektens skyld. Dog skal det siges at de mindste sikkert vil elske det. Ellers er det i virkeligheden for distraherende og overflødigt. Historien om hvordan Den Bestøvlede Kat fik sine støvler er fin og sjov. Men så heller ikke mere end det. Man sidder tilbage med følelsen af at være underholdt, uden rigtig at kunne huske historien når den er færdig.

Titel: Den Bestøvlede Kat
Original Titel: Puss in Boots
Premieredato: 2. februar 2012
Instruktør: Chris Miller
Skuespillere: Kristian Boland, Christiane Schaumburg-Müller, Søren Ulrichs, Jesper Lohmann, Mette Frobenius, Sofie Gråbøl, Tom Jensen
Spilletid: 90 min.
Selskab: Dreamworks, 2012
Genre: Adventure , Familie , Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.pussinbootsintl.com/intl/dk/
Kitty Fløjlspote
Kitty Fløjlspote
Den Bestøvlede Kat
Den Bestøvlede Kat
Den Bestøvlede Kat
Den Bestøvlede Katbanner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...