Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Den Du Frygter

19. december 2008 af Mie Bach

4 stjerner Skriv en kommentar

Den Du Frygter billede

”Når man altid har holdt sig på sporet er det en befrielse at komme lidt på afveje”

Mikael (Ulrich Thomsen) bor sammen med sin kone Sigrid (Paprika Steen) og datteren Selma (Emma Sehested), og deres tilværelse syner udadtil perfekt og lykkelig. Familien bor smukt ud til en sø, men under overfladen lurer problemerne. Mikael er i øjeblikket på orlov fra sit arbejde, da han føler, at han er kørt fast i sit liv og trænger til forandring, - ”Det er som om kortene skal blandes på ny”. Denne tilstand får ham til at slå til, da hans svoger, lægen Frederik (Lars Brygmann), mangler tekstpersoner til et nyt anti-depressivt middel. Forsøget bliver dog hurtigt afblæst, da deltagerne bliver utilregnelige og aggressive, og Mikael får besked på at stoppe med pillerne. Han har det ikke desto mindre forrygende og føler sig bedre tilpas end længe og vælger derfor i smug, at fortsætte med pillerne,- piller der får Mikaels personlighed til at ændre sig og føre alle de ting ud i livet, som han ikke havde mod til tidligere.

”Den du frygter” er en intens film, hvor man som tilskuer kommer meget tæt på karakteren Mikael. Denne effekt opnås ved de mange nærbilleder og ikke mindst lydsporet, hvor man hører selv de mindste lyde, hvilket gør oplevelsen meget sanselig. Mikael er fortæller og man kommer derfor helt tæt på hans følelsesliv, - nogen gange lidt for tæt på, da man føler sig emotionelt mere tilknyttet til hans familie end Mikaels tvangstanker.


”Den du frygter” er instrueret af Kristian Levring og skrevet i samarbejde med Anders Thomas Jensen og er en stærk historie, med nogen af de bedste danske skuespillere. Historien er langsomt fortalt, men man lever sig ind i filmen og finder den spændende, da man er drevet af Mikaels utilregnelighed og må finde en forklaring på hans handlinger.

Titel: Den Du Frygter
Original Titel: Den Du Frygter
Premieredato: 19. december 2008
Instruktør: Kristian Levring
Skuespillere: Ulrich Thomsen, Paprika Steen, Emma Sehested Høeg, Lars Brygmann, Stine Stengade, Josephine Märcher Sandig, Bjarne Henriksen, Bodil Udsen
Spilletid: 95 min.
Selskab: Zentropa Entertainments 16
Genre: Drama
Link: http://www.dendufrygter.dk

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...