Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den du frygter

26. juni 2009 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den du frygter billede

Mand tager på emotionel deroute.

Den du frygter fik en forfærdelig masse nomineringer. Ikke færre end 10 Robertnomineringer og fire Bodil. Det er da også en bevægende og skræmmende fortælling instruktør Kristina Levring viser os her.

Mikael synes ligesom at der er et eller andet, der mangler i hans liv. Han har taget orlov fra sit arbejde og går alene hjemme i arkitektvillaen ved søen, mens konen og datteren har travlt med deres liv.
Hans gode ven og svoger er læge, og da han fortæller om et nyt antidepressivt middel, der skal testes melder Mikael sig. Han fortæller ikke nogen om sine forsøg, men der går ikke mere end et par uger før forandringerne melder sig.
Han slår en mand ned og begynder så småt at føle sig mere levende. Han tager en tur til Fyn under påskud af at skal besøge sin mor på plejehjemmet, men tager i virkeligheden blot tilbage til sit barndomshjem for at være.
Efterhånden melder der sig dog flere og flere bivirkninger og Mikael ændrer i den grad karakter. Da han vender hjem fra Fyn er han et ændret menneske.
Svogeren siger at forsøget er stoppet og at Mikael skal stoppe med at tage pillerne. Mikael smider pillerne ud, men fortryder så, og fortsætter i al hemmelighed med at spise medicinen, alt imens han bliver mere og mere farlig for sine omgivelser.

Den du frygter, byder først og fremmest på intet mindre end fremragende skuespil fra Ulrich Thomsen. Han spiller med sådan en underspillet nerve og intensitet at man kun kan beundre det og blive medrevet at fortællingen. De øvrige medvirkende er blot parenteser i Mikaels liv, og den altopslugende rolle bærer Ulrich Thomsen formidabelt.
Den er den snigende uhygge og virkeliggørelsen af menneskets indre dæmoner, der gør den du frygter til en stærk film. Man drages ind i fortællingen stykke for stykke og griber fast om armlænet mens Mikaels indre udfolder sig.

Visuelt er filmen en nydelse. Jens Schlosser, der er fotograf fanger nøgternt de bedste elementer i sine billeder, der er fremragende sat op. Den kolde, kliniske stemning underbygger fortællingen om Mikael, og sætter en skarp og virkningsfuld kontrast til et indre, der er i oprør.
Fejende flot film – simpelthen.

Af ekstramateriale er der interviews med instruktøren og to af skuespillerne.

SF/Fox.

Titel: Den du frygter
Original Titel: Den du frygter
Premieredato: 23. juni 2009
Instruktør: Kristian Levring
Skuespillere: Ulrich Thomsen, Paprika Steen, Lars Brygman
Spilletid: 95 min.
Selskab: SF film, 2009
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...