Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den Russiske sangerinde

25. juni 2006 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Russiske sangerinde billede

Den Russiske Sangerinde er en lidt for tam thriller uden de store spænding og med en historie der løbe rud i sandet. Men se den hvis du har læst Leif Davidsens roman af samme navn.

Mordet på Sonja, en smuk sekretær fra den danske ambassade, og en russisk prostitueret, er meget andet end bare mord. I lejligheden hvor de to kvinder er blevet myrdet, finder man bizarre pornofilm samt en masse dollars og rubler. Fundet udløser en diplomatisk skandale og de russiske myndigheder vælger at glemme sagen uden større og nærmere efterforskning. Den danske diplomat, Jack Andersen ( Ole Lemmeke ), fornemmer at der er et eller andet galt, og starter sin egen private undersøgelse. Ikke mindst fordi han er tiltrukket af den Russiske prostitueredes søster Lili ( Elena Butenko ). Dermed hvirvles han ind i et net af politiske intriger, der eksistere selv blandt hans kollegaer på den Danske ambassade. Politirapporter forsvinder på mystisk vis og nøglevidner rammes af fatale ulykker. Og inden længe er de to elskende dybt inde i en verden hvor retfærdighed og retskaffenhed er langt væk fra hverdagen ,og en del af de barske realiteter hvor den kolde krig endnu ikke helt har sluppet sit tag i den Russiske tankegang og politik.

Den Russiske sangerinde er baseret på en roman af Leif Davidsen, der efterhånden er kendt for hans tilgang og viden om Rusland og de politiske intrigere der husere i det lukkede land før under og efter den kolde krig.

Instruktøren Morten Arnfred, har igennem hans instruktør karriere været igennem en del genre. Her forsøger han sig med et thriller drama, af internationale dimensioner, og det er bestemt ikke lykkedes lige godt hele vejen igennem. Historien er en smule rodet og de mange russiske navne flyver igennem luften, og ofte ser man ikke hvad der sker med de enkelte bipersoner, men høre blot om det. Dette kan virke i visse tilfælde, men i en thriller hvor det er spændingen der burde være i højsæde, burde der måske have været lidt flere spændende scener med, i stedet for man bare hører om hvad der er sket.
Spændingen fiser hurtigt ud af ballonen og man er til sidst ret ligeglad med hvorvidt vore hovedpersoner kommer ud af kniben eller ej.

Ole Lemmeke og Elena Butenko gør det ellers godt og specielt Ole Lemmeke er fin som den retskafne og kompromisløse Jack Andersen der vil lade retfærdighed ske fyldest overfor de gamle pampere på ambassaden. Ole Lemmekes skuespil glimter altid af mystiske undertoner og en tiltrækkende farlighed, der gør ham så spændende at se på. Desværre er det svært, som skuespiller at stille noget op imod et dårligt manuskript.
Også Jesper Christensen bør nævnes som den sleske danske ambassadør der er meget imod at Jack undersøger mordene nærmere. Selv i en mindre birolle so denne formår Jesper Christensen at trække kvaliteten op på de scener han medvirker i. Desværre er han blot alt for lidt med og selv hans fine karakter drukne ri det ligegyldige plot.

Der er ingen tvivl om at Den Russiske sangerinde har været tænkt stort og de mange flotte billeder der næsten alle er optaget i Rusland er da også nydelseværdige, og med Ole Arnfreds stort opsatte musik virker flere scener da også bedre, end de måske i virkeligheden er. For igen er det svært at hamle op med en kedelig historie der først til sidst formår at trække på nogle spændende elementer. Men da er det allerede for sendt.

Den Russiske sangerinde er måske et kig værd hvis man vil se hvordan Leif Davidsens bog er blevet skrevet om til film, og man har en interesse i at se hvordan Rusland så ud i 1993. Ellers er det en ganske uinteressant Dansk filmproduktion der ærgerligt nok, har en masse thriller momenter, der aldrig får frit lød.

Ekstramateriale:

Trailers.

Bag om filmen.

Samlet karakter for ekstramaterialet er 2 ud af 6 mulige. Instruktøren Morten Arnfred fortæller indlevende og fint om den store produktion Den Russiske sangerinde har været.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Den Russiske sangerinde
Original Titel: Den Russiske sangerinde
Premieredato: 20. juni 2006
Instruktør: Morten Arnfred.
Skuespillere: Ole Lemmeke, Elena Butenko, Vsevolod Larionov, Igor Volkov, Erik Mørk, Jesper Christensen.
Spilletid: 115 min.
Selskab: Nordisk Film. 1993.
Genre: Thriller
Ole Lemmeke og Elena Butenko i de to Hovederoller som Jack og Lili.
Ole Lemmeke og Elena Butenko i de to Hovederoller som Jack og Lili.
Elena Butenko som den russiske sangerinde.
Elena Butenko som den russiske sangerinde.
Lidt fesen Dansk/Russisk action.
Lidt fesen Dansk/Russisk action.


banner
Overskrift Højre Block
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian LeopardKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...