Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Årets Robert-Nom...
Nyt Fra San Seba...
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mit Liv, Min Lin...
Mit Liv, Min Linedans billede

Ternet Ninja 2
Shang-Chi And Th...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den Sorte Snog 1-2 (DVD)

7. juli 2004 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Den Sorte Snog 1-2 (DVD) billede

I den mørke middelalder glimter et lys, måske ikke et af de vakseste, med navnet Black Adder, den kongelig hofsnog, med et formål at tilrage sig magt, og gerne mere...

I etteren, med danske undertekster, starter hele historien med en beskrivelse af Henry den 7., som omskrev historierne, for egen morskab, at blandt andet Richard den 3. som værende en abnorm sindsyg hersker, skulle være blevet dræbt af sin skygge af en nevø. Men sådan var det som bekendt ikke, og takket være denne “dokumentar” om Black Adder, bliver virkeligheden belyst på fornemmeste vis.
Det starter den 21. august 1485, ved en festbanket, som fungere som opvarmning til det foregående slag (et lokalbrag), hvor Richard og Henry er oppe mod lidt folkemytteri. Edmund, også kaldet Black Adder (Rowan Aktinson) bliver ved festen begavet med to tjenere Baldwin og Percy, der gerne vil stå i hans fold. Men de sover alle over sig, dagen efter, og kommer forsent til slaget. Men uheldet er ikke forbi, da Black Adder ved afsides sted, kommer til at svinge sit sværd over en person, som han tror vil stjæle hans hest. Uheldet vil lidt mere, da personen er selveste Richard i egen krop, nu skilt fra sit hoved. Redder han, Black Adder stormen af, med betragtning af hans i forvejen ringe popuaritet, og evig søgen efter toppen?

Toeren, er hele serien vokset, personerne virker mere karismatiske, og humøren har fået et ekstra gear op.
Den unge pige Cate lever i fattigdom med sin far, og faren er sammenbrudt af grød, hvad skal de gøre, han kan ikke forsørge hende, og hun er rørt over hans sind, indtil hun så rådes til at blive prostitueret. Det vil hun ikke. Men til London vil hun som korthåret dreng, der vil hun søge skæbnen, den som kan redde dem begge fra armod. Hun kommer uanmeldt til Black Adder med navnet Bob som er en forkortelse af Cat, og Black Adder/Edmund ser straks en bedre tjener, end dem som han er omgivet af. Deres venskab vokser, og Black Adder bliver utrolig glad for Bob, så meget at han nu er blevet rigtig godt bekymret for sig selv, og at han skulle være homoseksuel, og vil prøve alle mulige midler til at få kureret denne frygtelige feber, som vil være til stor skade for hans evige vej til toppen.

Toeren har bestemt mere styrke end etteren, specielt Miranda Richardson er fremragende som den utilregnelige teenage dronning, og selvfølgelig Rowan Atkinson der er et selvstændigt studie i sig selv. Udover danske undertekster, er der scenevalg, samt en oversigt over de forskellige afsnit. De fleste af stykkerne er skrevet af Rowan Atkinson. Et kærlig gensyn med en humør der har sine rødder i blandt andet Monty Python.

DVDen er venligst stillet til rådighed af K.E. Media.

Titel: Den Sorte Snog 1-2
Original Titel: The Blackadder
Premieredato: 20. maj 2004
Instruktør: Martin Shardlow
Skuespillere: Rowan Atkinson, Tony Robinson, Brian Blessed, Tim McInnerny, Stephen Fry, Miranda Richardson, Elspet Gray, Robert East
Spilletid: 365 min.
Selskab: BBC/1999
Genre: Humor
Rowan Atkinson in person
Rowan Atkinson in person


banner
Overskrift Højre Block
The Tragedy Of M...
Seal Team (Netflix)
Don’t Look Up (N...
Encanto (Disney+)
Rumble (Paramount+)
Ron's Gone Wrong...
CODA (Apple+)
Swan Song (Apple+)
Spiderman: No Wa...
Cry Macho (HBO Max)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...