Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Depp v. Heard (Netflix)

16. august 2023 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Depp v. Heard (Netflix) billede

Du har set det hele før og kender slutningen. Retfærdiggørelsen af denne bedømmelse skal findes i vinklingen om hele samfundets ageren udenfor, mens beskyldningerne føg om ørerne i selve retten.

Der opstod sød musik mellem Johnny Depp og Amber Heard, da de to skuespillere begge var blandt castet i The Rum Diary fra 2011. Som de nye Humphrey Bogart og Lauren Bacall forelskede de to sig hovedkulds i hinanden. Det er for nuværende gået over… Engang Depp + Heard, nu Depp v. Heard. En slags MeToo-klumme i The Washington Post førte til kold luft mellem de to, og en vanvittig retssag til 50 millioner dollars rullede ud for åben skærm. Dokumentarserien, som har premiere her i dag, gennemgår alt, hvad der er at vide. Ikke at den byder på noget nyt, men den udfolder det store scenarie omkring hvor stor en omverdensspændende begivenhed, det skulle blive.

Hvorfor skulle retssagen foregå i Virginia? Hvorfor skulle den livestreames? Hvordan reagerede fansene? Og hvordan dissekerer man lige postulater fra to store personligheder, hvis profession det er at spille en rolle? Internettet gik amok i pro og contra og adskillige sociale medier genererede memes og video’er, så man både kunne grine og forarges. Måske endda vælge side - eller om ikke andet - vælge at retssagens volume var overdimensioneret på alle ledder og kanter. Alle med en stemme havde en holdning og gjorde, hvad de kunne for at ytre sig bredt. Grupperinger heppede på hver sin kandidat, dog med en væsentlig fordel til antallet af Depp-sympatisører. Dog med det lille nota bene, at der jo altså ikke var andre på gerningsstedet end de to førnævnte parter.

Johnny Depp vil have renset sit navn. Påstået vold i hjemmet. Beskrivelsen af en afstumpet og kvindefjendsk mand, som knyttede næven, når fuldskab og stofpåvirkning indfandt sig. Bølgerne går højt, og det stikker nærmest helt af med beskyldninger frem og tilbage. Vi får videobeviser og lydklip, som også blev afspillet under retssagen. Alt sammen klippet særligt sammen for at understrege sagens pointer. Fordelt på 3 afsnit lykkes det næsten dokumentaren at blive lige så eksponeret som selve retssagen. En ting er, at det var muligt at se begivenhederne live, noget andet er, om vi egentlig har brug for at få det hele rullet ud igen.

Ikke desto mindre, så skal Depp v. Heard nok få en massiv omgang “klik på play”. Den er velproduceret og interessant i sin fremtoning og et vidnesbyrd om et fænomen, der fyldte for sin samtid. Vi har dog bare før set det hele præcis, som det var. Dokumentarserien slipper afsted med 4 stjerner.

Titel: Depp v. Heard (Netflix)
Original Titel: Depp v. Heard
Premieredato: 16. august 2023
Instruktør: Emma Cooper
Skuespillere: Johnny Depp, Amber Heard
Spilletid: 150 min.
Selskab: Netflix, 2023
Genre: Dokumentar
Streaming service: www.netflix.com


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...