Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Stephen King's D...
Stephen King's Doctor Sleep billede

Terminator: Dark...
Den Lille Afskye...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Det beskidte dusin – Den næste mission.

11. oktober 2007 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Det beskidte dusin – Den næste mission. billede

Denne fortsættelse til krigsfilm succesen Det beskidte dusin er bestemt ikke lige vellykket hele vejen igennem, men fans af originalen bør nok give den en chance.

The Dirty Dozen blev på mange måder en verdensomspændende succes, og har den dag i dag status som en sand klassiker indenfor krigsfilm genren. Den første film om det beskidte dusin havde biograf premiere i 1967, og der skulle gå over 15 år før den fik en opfølger.

Det beskidte dusin – Den næste mission er en Tv-film, der tager tråden op fra dens forløber, dog med de restriktioner og produktions muligheder der på daværende tidspunkt var for en Tv-film. Nu er det muligt at se den på Dansk DVD sammen med de to andre fortsættelser i serien.

Major Reisman (Lee Marvin) får igen et nyt dusin hårde rødder, som han skal forvandle fra straffefanger til hårdt trænede elitesoldater, der skal være parate til at kaste sig i døden bag fjendens linje, for deres fædrelands skyld. Bestemt ikke nogen nem opgave, men Major Reisman har været der før, og ved hvad der skal til, for at få de dødsdømte eller livstidspålagte mænd til at følge hans ordre.
Den mission de skal på efter oplæringsperioden skal foregå bag fjendens linje. Deres mål er at stoppe en Nazi general der vil forsøge et attentat imod selveste Hitler. De allierede kan ikke tillade et sådan attentat, da de selv regner men at kunne fange lederen af det nye 3. rige levende, og endvidere mener de at hans død på daværende tidspunkt kan forlænge krigen yderligere.
De 12 straffefanger er opsatte på at klage opgaven, men helt fra starten sker der ting der gør deres mission til den rene selvmords udflugt. Heldigt for dem at Major Reisman også er med på deres side.

Major Reisman bliver igen spillet af Lee Marvin, der for alvor slog sit sten fjæs fast som den hårde Major i den første film i serien. Le Marvin har gjort sig i mange filmgenre. Han huskes blandt som den hårde dræber i The Killers. Han har også medvirket i film som Death Hunt og Gorky Park. Lee Marvin fortsatte sin skuespiller karierre op igennem 80’erne og fik på ny slået sit navn fast sammen med action manden Chuck Norris i Delta Force serien.

Ernest Borgnine er også med i denne omgang som General Worden. Ernest Borgnine har mange mindeværdige filmroller bag sig. Hvem husker han ikke i en yngre version i mesterværket From Here to Eternity. Eller hvad med hans rolle i western klassikeren The Wild Bunch. Ernest Borgnine blev for alvor kendt af alle da han spillede en større rolle i Tv serien Airwolf.

Det Beskidte Dusin – Den næste mission er en middelmådig krigsfilm, der dog til tider underholder uden på nogen måde at stikke op over mængden af film lavet i denne genre.
Der er mage fine karakterer blandt det nye beskidte dusin, men det er stadigvæk Lee Marvin, og den altid glimrende Ernest Borgnine der trækker den største opmærksomhed.
Hvis man er fan af den første film, og godt kunne tænke sig at møde Major Reisman og General Worden igen er her chancen. Gensynet er pletvist glædeligt, men nogen gange sejler hele historien derud af, som et skib uden kompas fanget i en malmstrøm af klicher.
Det hele bliver heldigvis aldrig totalt kedeligt, kun en smule forudseligt, og de mange action scener er taktisk langt ind så underholdningsværdien aldrig når bundlinjen.

Det beskidte Dusin – Den næste mission er bestemt ikke at sammenligne med dens forgænger, og kan kun anbefales for hard core krigsfilm fans der bare må ha det hele med. Andre burde måske bare se første del igen. Den havde da i det mindste et gram af originalitet.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne udgivelse.

Filmen er præsenteret i dets originale Tv-format og billedet står ganske udmærket. Lyden på denne udgivelse er at finde i Dolby Digital. Det Beskidte Dusin – Den næste mission kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af On Air Video.

Titel: Det beskidte dusin – Den næste mission.
Original Titel: Dirty Dozen – The next mission.
Premieredato: 10. september 2007
Instruktør: Andrew V, McLaglen.
Skuespillere: Lee Marvin, Ernest Borgnine, Ricco Ross, Ken Wahl, Larry Wilcox, Sonny Landham.
Spilletid: 97 min.
Selskab: 1985
Genre: Krigbanner
Overskrift Højre Block
Valhalla
Zombieland: Doub...
First Love
Doctor Sleep
Love Child
En Splittet Familie
Le Mans '66
Critters Attack!
Bloodline
iHumanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...