Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Retfærdighedens ...
Retfærdighedens Ryttere billede

Fast & Furious 9
Smagen Af Sult
Mulan


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Det store slædeløb (VHS)

22. maj 2003 af Aino Bredtved

5 stjerner Skriv en kommentar

Det store slædeløb (VHS) billede

Hvad stiller man op med et kobbel slædehunde i Alaska, når man til daglig er tjekket tandlæge i Miami?

Ted Brooks, er en meget tjekket type – stor succesfuld tandlægepraksis i den dyre ende af Miami, lækker bil og reklamer af sig selv – til lands, til vands og i luften. Han har i det hele taget et godt og privilegeret liv, med en elskelig mor, der bager verdens bedste småkager, som hun i øvrigt også kommer og deler ud til Teds patienter – for som man altid har lagt vægt på i familien Brooks, skal man altid skal huske den personlige kontakt til patienterne. Ted er nemlig tandlæge, som sin far og hans far før ham.

En dag får Ted en tilsigelse – han har arvet efter en kvinde i Alaska, der viser sig at være hans biologiske mor. Et chok for Ted, der ikke anede at han var adopteret.
Byboen Ted tager straks til Alaska, til en lille flække kaldet Tolketna, hvor han møder hele den mere eller mindre besynderlige lokalbefolkning. For ikke at nævne den meget karismatiske, men også fjendtligt indstillede, Torden Jack.

Ted arver sin mors ejendele, og tænker i første omgang på, at han bare vil sælge alt og tage tilbage til Miami med det samme, han har jo intet tilhørsforhold til Alaska. Barb, en underskøn ”alasker-kvinde”, der ejer byens værtshus, hjælper ham med at finde rundt, og til sin store forbløffelse opdager Ted at han, foruden en hytte, også har arvet et helt kobbel slædehunde, som Torden Jack meget gerne vil have fingrene i, primært på grund af førerhunden Demon.
Hundene sætter virkelig deres præg på filmen ;o)

Filmen er en typisk Disney-produktion, hvilket for mig er lig med kvalitet og skønne oplevelser. Den har det hele – kærlighed, venskaber, spænding og mange grin! Man sidder næsten helt åndeløs ind imellem – de storslåede optagelser fra Alaskas smukke natur er, rent ud sagt, fantastiske. Personligt forstår jeg ikke, hvordan man kan leve i så råt et klima, som de siger i filmen: ”Det er lunt i dag, temperaturen er helt oppe på minus 15 grader – ih ja, det var vel nok smålummert…
Men ”manner” hvor er der smukt!

Ted Brooks spilles af Cuba Gooding Jr. for mig at se, en lysende stjerne som vi nok kommer til at se en hel del til i de næste mange år. Han har jo allerede spillet med i nogle fantastiske film, og har på forholdsvis få år spillet sammen med stjerner som Jack Nicholson, Demi Moore, Tom Cruise m.fl. En knaldgod skuespiller med et stort komisk talent.

Selveste James Coburn spiller Torden Jack, med gigtkrogede fingre men virker alligevel forbavsende vital i denne, hans næstsidste film, han døde senere samme år i en alder af 74 år.
Han spillede med i 109 film gennem sin karriere, men faktisk spillede han 46 af de 109 film fra 1990’erne og frem, så han var ret aktiv på sine gamle dage, men i øvrigt behøves vist ingen nærmere introduktion af en af Hollywoods Grand Old Men.

Sangerens Sisqo (The Thong Song – ham med sølvhåret og mavemusklerne ;o) spiller Teds ven og kollega. Han spiller udmærket og mindede mig ofte om FCK’s Zuma men det er jo en helt anden sag. Sisqo har hidtil kun haft nogle mindre roller.

Teds mor Amelia spilles af Nichelle Nichols - et for mig fuldstændig ukendt ansigt, men Star Trek fans vil genkende hende som Kommandør Uhura i samtlige film. Charmerende kvinde og passer godt i rollen.

Barb, den smækre ”alasker-kvinde” spilles af den usædvanligt smukke fillippinske skuespillerinde Joanna Bacalso som vi sikkert kommer til at se mere til, det burde vi i hvert fald!

Filmen får 5 stjerner – selve handlingen får 4 stjerner men på grund af de fantastiske naturscener hiver jeg den op på 5 stjerner.

God underholdning for hele familien og videofilmen indeholder både en dansk og den originale amerikanske version (som bør foretrækkes). Vaskeægte Disney - bør ses!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Det store slædeløb
Original Titel: Snow Dogs
Premieredato: 5. juli 2003
Instruktør: Brian Levant
Skuespillere: Cuba Gooding Jr., James Coburn
Spilletid: 95 min.
Selskab: Walt Disney Pictures, Buena Vista Home Entertainment
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Smagen af sult
HAPPY TOGETHER
Hunter Hunter
Flugt
Buster Oregon Mo...
Luca (Disney+)
Raya og den sids...
The father
Peter Kanin hopp...
CentervagtKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...