Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Dinner for Schmucks

24. januar 2011 af Helle Perrier

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dinner for Schmucks billede

Tag en idiot med til middag og bliv forfremmet.

Schmuck kan vel bedst oversættes til idiot. Det er i al fald det de er, gæsterne ved firmaets middagsselskab. Vinderen er den, der har taget den største idiot med.
Tim arbejder ihærdigt på at blive forfremmet. Endelig får han sin store chance, han skal så blot brillere med sin gæst til middagen. Barry er i den forstand som sendt fra himlen; socialt akavet, klodset og hans hobby består i at udstoppe mus og få dem til at ligne berømte kunstværker eller rettere: mousterpieces.
Barry vader ind i Tims liv med store træsko på, og snart er der ikke den ulykke, han ikke forårsager. Tim skal bare holde ud indtil middagsselskabet, men kan han nu også det? For snart er det ikke bare hans karriere men også hans parforhold, som Barry er godt i gang med at ødelægge.

Idéen til Dinner for Schmucks stammer fra den franske Le Dîner de Cons, men det er dog kun selve ”idiotmiddagen” der er taget derfra. Og det er desværre også det, der er det bedste ved filmen – idéen. Paul Rudd er en udmærket skuespiller, der sagtens kan spille rollen som Tim. Filmens humoristiske omdrejningspunkt er dog Steve Carell, hvilket fejler fælt. Carell kan være vanvittig god, han er uovertruffen som Michael Scott i The Office eksempelvis, men han er sjov på en bestemt måde, og hvis han ikke får lov til at være den, han nu engang er, ja, så går det galt. Jay Roach har ellers lavet den glimrende Meet the Parents og nogle af Austin Powers filmene, men hvordan han så end har gjort det, så har han her pillet alt humoren ud ad Carell, og når en komedie ikke er sjov, ja, så er der problemer.

Historien som sådan er ganske ligetil, ikke de store armbevægelser der og ganske forudsigelig – der kunne uden problemer være kommet en fin komedie ud af den, men det er der desværre ikke. Dinner for Schmucks er en prøvelse fra ende til anden. Komikken fungerer ikke og makkerparret Tim/Barry har slet ingen gnist. Man har slet og ret gjort Barry for dum, og for at citere Tropic Thunder, - ”you never go full retard!”
Filmen er ikke en komedie, men rettere et skoleeksempel på, hvorledes man kan tage en god idé, nogle hæderlige skuespillere og så lave et stort usjovt rod, hvor fortælling og komik sejler derudaf.
Dinner for Schmucks er hverken sjov eller underholdende, og kan ikke engang anbefales, hvis man bevidst har lyst til at se en dårlig film.

Ekstramaterialet er i HD, og her kan man blandt andet se tilblivelse af the Mousterpieces, deleted scenes og lidt cast and crew sjov.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Dinner for Schmucks
Original Titel: Dinner for Schmucks
Premieredato: 25. januar 2011
Instruktør: Jay Roach
Skuespillere: Paul Rudd, Steve Carell
Spilletid: 114 min.
Selskab: Paramount, 2011
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...