Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Disturbia

3. august 2007 af Jeppe Krogh

4 stjerner Skriv en kommentar

Disturbia billede

Hvad er bedst for en seriemorder? At bo i en storby hvor alle har for travlt til at se hvad de andre laver eller i en lille, kedelig soveby, hvor ingen lægger mærke til noget?

Teenageren Kale bor i en stille forstadsby med sin mor, der arbejder hårdt for at få det hele til at hænge sammen, efter at faderen døde i et tragisk biluheld året før. Det hele bliver sværere, da Kale giver sin spansklærer en knytnæve i hovedet og bliver idømt husarrast, der betyder, at han ikke må gå mere end 30 m væk fra huset. Han begynder snart at spionere på sine naboer – især den meget smukke, nytilflyttede nabopige og den mystiske mand hvis Mustang passer på politiets beskrivelse af en formodet seriemorders bil.

Filmens instruktør er den unge, amerikanske D.J. Caruso, der tidligere har stået bag interessante film som The Salton Sea (2002) med Val Kilmer og Taking Lives (2004) med Ethan Hawke og Angelina Jolie samt en række episoder af diverse TV-serier. Senest har Caruso instrueret flere episoder i den kritikerroste The Shield (2002- ??).

Hitchcock har ikke levet forgæves, og Disturbia låner en hel del fra mesterens Skjulte Øjne (Rear Window) fra 1954, hvor James Stewart spiller fotografen med benet i gips der får mistanke om, at en af hans naboer er morder. Disturbia er dog meget andet og mere end en bare en gengivelse af den gamle klassiker.

D. J. Carusos film er en god thriller, hvor historien på bedste thriller-facon udvikler sig langsomt og giver seerne gode overraskelser. Hele filmen balancerer fint på en knivsæg mellem et ungdomsdrama om Kales forelskelse og en thriller med dystre udsigter for knægten og hans venner, men desværre fuser slutningen lidt ud, og instruktøren mister det dramaturgiske overblik til sidst.

Skuespillet er godt og solidt af bl.a. af Hollywoods nye stjerneskud Shia LaBeouf (fra Transformers), rutinerede David Morse og the girl next door Sarah Roemer, der viser sig ikke bare at være gudesmuk, men også intelligent og ressourcestærk. Det er efterhånden ved at være en fast ingrediens i mainstream Hollywoodfilm, at der skal være en ny, veldrejet kvinde i ikke alt for meget tøj på rollelisten. Bevares, ikke at denne anmelder klager over trenden!
Alt i alt en ikke helt original film, der dog fint underholdte og forskrækkede denne seer. På alle fronter er det en interessant film, der med sine mangler dog er en film over middel, og den får hermed 4 stjerner ud af 6 herfra.

Titel: Disturbia
Original Titel: Disturbia
Premieredato: 3. august 2007
Instruktør: D.J, Caruso
Skuespillere: Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, David Morse, Aaron Yoo
Spilletid: 104 min.
Selskab: Cold Spring Pictures, DreamWorks SKG, The Montecito Picture Company, Paramount Pictures
Genre: Thriller
Link: http://www.disturbia.com
Og hvem kan sige hende imod?
Og hvem kan sige hende imod?
Naboer kommer på besøg ...
Naboer kommer på besøg ...


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...