Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Ditte og Louise

13. september 2018 af Michelle Luna Bordig

4 stjerner Skriv en kommentar

Ditte og Louise  billede

Efter to sæsoner af Ditte og Louise forsætter historien på det store lærred, hvor Ditte og Louise udfolder deres komiske talent.

Ditte og Louise har prydet tv-skærmen igennem to sæsoner på DR og springer nu videre i filmuniverset. Lige som tv-serien, er filmen instrueret af Niclas Bendixen, og skrevet af selveste Ditte og Louise. Så der er lagt op til, at filmen bliver lige så morsom, pinlig og nøgen som tv-serien.

Ditte og Louise er forsat to gamle kvinder, som forsøger at overleve i en mandsdomineret underholdningsbranche, som kun tilbyder tarvelige roller til kvinder. Efter at Ditte bliver vraget til en casting som ’gammel luder’, beslutter hun sig for at tage pis på hele branchen.

Ditte klæder sig ud som en mand, og går til en casting hvor hun skal spille en af de to mandlige hovedroller, sammen med Anders W. Berthelsen. Dittes mandlige alter ego, Ditlev får kæmpe succes i branchen, blandt sine mandlige kollegaer og hos damerne. Alt imens Louise forsøger at holde deres firma kørende. Dittes succes og manglende engegemt i partnerskabet med Louise, sætter pres på venskabet og Ditte og Louise udfordres til det yderste.

Ditte og Louise har med denne film, endnu en gang kastet sig ud i komikken hvor pinlige situationer er i front. Ligesom vi har set Frank Hvam og Casper Christensen gøre med Klovn. Selv Anders W. Berthelsen, Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus har forsøgt sig i komikverden med Klassefesten. Men Ditte og Louise tager skridtet videre og går helt der ud hvor andre ikke har været i den danske komik filmverden.Det kan være en udfordring, at få en tv-serie til at fungere som en film. Det som virkede i 30 minutter en gang om ugen skal nu fungere i 100 minutter i streg. Hvilket lykkedes for Ditte og Louise. Historien i sig selv lyder morsom, og bliver kun endnu sjovere af Ditte og Louises makkerskab, som pryder lærredet og holder filmen sammen. Historien og manuskriptet er morsomt, underholdende og velskrevet. Hvem andre end Ditte og Louise kan finde på at Ditte skal have sæd i hovedet blot fem minutter inde i filmen? At Louise bliver så misundelig på Dittes ankelsok i buksen, at de sidder og råber ’pik’ utallige gange på en restaurant? Ditte og Louise er så hudløst ærlige, som ingen andre tør være. Der er ingen emner, situationer eller kropsdele der er ’off limits’. Ditte og Louise tør sige alt, tør vise alt og gemmer sig aldrig, hvilket er yderst befriende at se i dansk film.

Titel: Ditte og Louise
Original Titel: Ditte og Louise
Premieredato: 13. september 2018
Instruktør: Niclas Bendixen
Skuespillere: Louise Mieritz, Ditte Hansen, Anders W, Berthelsen, Lotte Andersen, Adam Brix, Marijana Jankovic
Spilletid: 105 min.
Selskab: Nordisk Film, 2018
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...