Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

DJØF med løg(n)

2. november 2014 af Carsten Skov

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

DJØF med løg(n) billede

Knap 2 timers koncentreret standup om offentlig administration. Begavet underholdning for alle, der er, har været eller kommer igennem omstrukturering på deres arbejdsplads.

Den offentlige administration er for mange en stor, ensartet og alt andet end gennemsigtig størrelse. Det er ikke helt klart, hvilke opgaver, der bliver udført af hvem, hvordan og på hvilke præmisser. En holdning, der både politisk og pressemæssigt kan udarte til nedladende og latterliggørende udsagn og påstande.

Jeg skal ikke tage stilling til eller argumentere imod denne indstilling. Blot konstatere, at der er tale om mennesker, der udfører et arbejde og som indadtil er underlagt hierarkier, beslutningsprocesser, skiftende ledelsespersoner og –teorier – på nøjagtigt samme måde, som det kan være tilfældet på arbejdspladser og institutioner uden for den offentligt administration. Per Helge Sørensen har med sit show ”DJØF med løg(n)” i høj grad formået at spotte og sætte fokus på en absurditet, som snart sagt en hvilken som helst medarbejder eller leder kan nikke genkendende til på deres arbejdsplads.

Showet tager afsæt i historien om en omstrukturering i administrationsstyrelsen, som er under opsejling med titlen ”Strategiplan 2.0”. Medarbejderne har gjort notater og lagt planer, som bliver overrulet af styrelseschefen, der indsigtsfuldt foreslår i stedet at lancere ”Strategiplan 3.0”. Chefen mener i øvrigt, at årsberetningen for det foregående år er for tilbageskuende og at man i stedet bør se fremad. Små detaljer, der med al ønskelig tydelighed tegner billedet af den larmende tomhed i projektet.

Nåh nej, medarbejdere og chef ser det ikke så meget som en projekt. ”Det er mere en proces”. En talemåde, der det ene øjeblik kan bruges til at signalere intiativ og fremsynethed og som man kan dække sig bag det næste øjeblik, når … processen er løbet uden for de rammer, som chefen – og cheferne over ham - har udstukket.

Per Helge Sørensen lader historien rulle videre med elementer som modsætning mellem departement og ministerium, buzzword-ladet peptalk for den samlede medarbejderstab på Nyborg Strand, organisationsdiagrammer, der helst ikke må give den ene (mellem)leder flere underordnede medarbejdere end den anden. En situation, der resulterer i, at den velrenomerede analyseafdeling falder helt ud af diagrammet – og som måske netop derfor kan oparbejde glimrende og produktive arbejdsvilkår. I hvert fald så længe afdelingen kan henslæbe tilværelsen som gemt og glemt for den øvrige organisation.

”DJØF med løg(n)” har på mange måder et slægtskab med den engelske TV-comedyserie ”Yes, minister” med dens rænkefulde departementschef, den langt hen ad vejen ikke så kløgtige minister og en embedsmandsstand, der ser sin primære opgave i at sikre egen fortsatte eksistens. I Per Helge Sørensens univers er det først og fremmest stemningen, der går igen, så man som lønmodtager kan fornemme, at sådan en leder kender man godt, at sådan et møde har man også selv deltaget i og så videre.

Showet har gået for fulde huse på Nørrebro Teater med en aldeles veloplagt Per Helge Sørensen som eneste mand på en i øvrigt fuldstændigt bar scene. Også i DVD-udgaven formår han at skabe ganske tydelige billeder af kontorkolleger og –indretning fra administrationsstyrelsen, så det giver personlig mening for den enkelte derude foran skærmen. Og så gør det ikke så meget, at lydsiden især i første halvdel af showet placerer det ellers så veloplagte publikums reaktioner som en lidt fjern mumlen i lydbilledet.

Med en garvet standup-komikers situationsfornemmelse – i lige så høj grad som med den rutinerede sagsbehandlers erfaring – vækker pointerne dog til så meget eftertanke, at historien bliver liggende i bevidstheden længe efter, at de mange store grin undervejs er klinget af.

Titel: DJØF med løg(n)
Original Titel: DJØF med løg(n)
Premieredato: 3. november 2014
Instruktør: Per Helge Sørensen
Skuespillere: Per Helge Sørensen
Spilletid: 101 min.
Selskab: ArtPeople
Genre: Humor
Link: http://perhelges.dk/mit-nye-show/




banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...