Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Trolls På Verden...
Trolls På Verdenstruné billede

Honest Thief


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Doctor Who: The Talons of Weng-Chiang

27. juli 2003 af Hans Christian Vang

5 stjerner Skriv en kommentar

Doctor Who: The Talons of Weng-Chiang billede

En tidsrejsende kommer på besøg i 1800-tallets London.

Doctor Who. Navnet ringer sandsynligvis ingen klokker hos det danske publikum, eller i det mindste ikke hos flertallet af det danske publikum. Doctor Who er verdenens mest succesfulde sci-fi tv-serie. Serien startede i 1963, på samme aften som Kennedy blev myrdet, og på grund af dette måtte man genudsende afsnittet ugen efter. "The Doctor", som han hedder, er en interessant figur. Ikke 2-dimensionel som så mange andre sci-fi figurer, som f.eks Luke Skywalker, eller en hvilken som helst given figur fra amerikansk produceret sci-fi TV. Doktoren er en såkaldt "TimeLord", og disse timelords har 13 liv. Alene dette faktum giver vej for en rimelig forståelse for hvad jeg mener med "ikke 2-dimensionel". Der er så mange dele af andre personligheder i figuren, jo flere liv han kommer igennem, og regenererer til nye skuespillere. En ret genial idé faktisk. Væk er bekymringerne for om en skuespiller gider eller kan være med i serien længere, man isætter simpelthen regenerations scenen som en naturlig ting i seriens univers, og hermed er seriens anden tenur sikret. Genialt.

Denne DVD jeg her skal anmelde, er en historie med den fjerde Doctor Who: Tom Baker. Hvis der er nogen herhjemme der kender til Doctor Who, bare som normalt menneske og ikke inkarneret doctor who fans (for de eksisterer skam), så er det nok ham her man kan nikke genkendende til.

Doktoren lander i London, i hans TARDIS (den dersens telefonboks der er et rum\tidsskib også), og er ankommet for at ville vise hans ledsagerske, Leela, hvordan man underholdt hinanden på jorden i denne tidsperiode, 1800-tallet. Det hele foregår efter Jack the Ripper's hævntogt, så da flere piger pludselig begynder at forsvinde fra jordens overflade er mange hurtige til at beskylde Jolly Jack for mordene. Men nej, det er ikke en simpel psykopat der udøver sit had imod prostiturerede, eller kvinder i det hele taget, det er noget meget mere dystert der er skyld i pigernes forsvinden. En kineser, Li H'sen Chang - den store tryllekunstner, er impliceret i pigernes forsvinden, men på hvilken måde vil jeg ikke afsløre her. At afsløre andet, end at Doktoren og Leela bliver tungt involveret i mysteriet, ville være synd.

Doctor Who, i denne udgave, blev lavet i starten af 1970'erne, så det er selvfølgelig ikke noget man skal se, hvis man absolut kun er til ultra-fede special effekts, og tjubang og halløjsa-hold-da-kæft-hvor-det-bare-svinger-det-her typen af film.

Men hvis du godt gider lukke dit sind en smule op, og blive udsat for en hamrende godt isammensat historie, så er Doctor Who nok noget for dig. Ærlig talt, så tager der ikke alt for lang tid, for en åbensindet seer at blive suget ind i Doctor Who's univers, hvori man bliver forbløffet gang på gang.. Og jo, man får da også et par gode grin engang imellem over effekterne, men historiens alvor bryder igennem, og man sidder igen tryllebundet til stolen.

Det her er ikke normal sci-fi... Her er ingen givne spilleregler eller rammer for hvordan en historie skal sættes sammen. Det foregår ikke ombord på f.eks Enterprise, hvor de møder et nyt rumvæsen engang om ugen, og det foregår heller ikke på en rumstation, hvor intrigerne mere ligner en effektfuld sæbeopera end en gang sci-fi action.

Doctor Who kan angiveligt rejse igennem tid og rum, og derved kan forfatterne gå en overordentlig stor legeplads at boltre sig på, for der er jo ingen rammer for hvad man kan finde på af historier, at smide ind i universet, er der? Der synes ikke at være tilfældet, for man kan i den ene historie se, noget så kedeligt, som en atomkrig der bliver udkæmpet, og i næste historie kan man blive udsat for en historie midt i det Viktorianske London. Fantastisk format... Ingen begrænsninger for fantasien.

Doctor Who: Talons of Weng-Chiang er muligvis en af de bedste Doctor Who historier der er blevet produceret, men man kan desværre ikke rende ned i Fona og købe den. Derimod kan man bestille dem hos butikker som Laserdisken, Fantask, og\eller amazon.co.uk.

Så, hvis du er til sci-fi, men er træt af det evindelige genbrug fra star trek til star wars, så tag og tjek den her serie ud. Den er ældre end både trek og wars, og er sjovt nok 10 gange så original og velsammenskruet. Interessant.

Ekstra materialet på denne DVD er ekstravagant. Det er en 2-disk udgivelse, med en hel times dokumentar om Doctor Who universet fra dengang i 70'erne, og der er klip fra Blue Peter (BBC's børneprogram) hvor man kan se, hvordan man bygger et pap teater.
Der er flere små klip og tidbits at se på, såsom nogle nye special effekt prøve optagelser, sikkert til en ny Doctor Who serie i pre-production, og så er der nogle små kontinuitets præsentations ting fra BBC. alt i alt en flot udgivelse, der burde stå på enhver Sci Fi fan's DVD hylde.

Titel: Doctor Who: The Talons of Weng-Chiang
Original Titel: Doctor Who: The Talons of Weng-Chiang
Premieredato: 7. januar 2003
Instruktør: David Maloney
Skuespillere: Tom Baker, Louise Jameson
Spilletid: 180 min.
Selskab: BBC, BBC, 2003
Genre: Sci-Fi
Link: http://www.bbc.co.uk/doctorwhobanner
Overskrift Højre Block
Saint Maud
Greta
Herself
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
FreakyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...