Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Downton Abbey sæson 3

11. juni 2013 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Downton Abbey sæson 3 billede

Vi er nået til 1920 i denne tredje sæson af det fantastisk britiske drama.

Downton Abbey er slet og ret britisk drama, når det er bedst.

Serien udspiller sig i det velkendte upstairs-downstairs miljø på godset Downton, hvor over- og underklassens liv udfolder sig i en lille tidslomme, der kun sjældent lader sig påvirke af verden omkring.

Da vi første gang mødte familien Grantham i den første sæson, var det dagen efter Titanics forlis i 1912. Vi fulgte dem derefter hele vejen frem mod første verdenskrigs udbrud i 1914. I anden sæson kunne vi følge med i livet på godset, mens krigen rasede og frem mod dens afslutning og den spanske syge, der slog millioner ihjel under en pandemi.

I denne tredje sæson er vi så kommet til 1920, og alt hvad der hedder krig og sygdom er for længst ovre. Mary og Matthew skal omsider giftes, og det bringer Coras amerikanske mor til landet – en begivenhed der fra starten er bestemt til at føre til konflikter mellem to bedstemødre, da Lady Violet ikke har meget til overs for sin amerikanske modpart. I anden sæson stak Sybil af med den irske revolutionære chauffør Branson og skabte stor skandale. De er siden blevet gift og venter deres første barn. Det er bestemt ikke nemt for herskabet at byde en tidligere tjener indenfor som en af deres egne. Den netop overståede krig har skabt økonomise dønninger, og Downton er heller ikke uberørt. Så imens bryllupsfeberen raser, finder Lord Grantham ud af, at han mere eller mindre er ruineret. Godsets fremtid står på spil.

Nedenunder hos tjenestefolkene er alt mere eller mindre som det plejer. Carson styrer med sikker hånd de mange tjenende ånder. Der kommer dog røre i andedammen, da miss O’Briens nevø bliver ansat som ny tjener. Bates sidder stadig i fængsel for mord og Anna kæmper utrætteligt for at få ham frikendt.

Downton Abbey er en serie, der er svær at slippe igen. Det er drama på virkelig højt plan med en knivskarp dialog, der leveres af et fantastisk cast. ikke mindst skal man her nævne Maggie Smith, der spiller rollen som matriarken Lady Violet med sikkerhed og selvfølgelighed. Downton Abbey er en gennemført smuk oplevelse med gennemført scenografi og virkelighedstro gengivelse af en tidsperiode.

Det strenge hierarki sørger for at alle bliver hvor de er og at kun de færreste kan undslippe den skæbne, de er født ind i. Der er mange stationer mellem samfundets bund og top og de fleste kan finde nogen der er mindre værd. Godset er en tidslomme hvor man klæder om til middag hver dag, samtaler, drikker te og en stor stab tager sig af få menneskers store behov. Familien Grantham kan ikke, hvor meget de end gerne ville, lukke sig helt ude fra samfundet, og tidens nye ideer, hvor man måske ikke kan se det rimelige i at nogle lever et liv i luksus, mens andre må henslæbe sig gennem tilværelsen trænger lige så stille ind på godset.

Downton Abbey er rigtig godt håndværk. Det er en serie, der alene i kraft af sine mange kvaliteter er værd at se, hvad enten man er til britisk drama eller ej og med denne tredje sæson holder den standarden fra de forrige og forbliver en af de stærkeste serier i de seneste år.
På ekstramaterialet finder man et kig på nogle af de tidstypiske ting ved 1920erne samt mulighed for at komme bag kameraet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Downton Abbey sæson 3
Original Titel: Downton Abbey Series 3
Premieredato: 28. maj 2013
Instruktør: Brian Percival
Skuespillere: Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern
Spilletid: 418 min.
Selskab: Carnival Film and Television, universal Pictures, 2013
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...