Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Jojo Rabbit
Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dragon Defenders of Berk - Part 2

23. december 2014 af Rasmus Krarup Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dragon Defenders of Berk - Part 2 billede

Visuelt haltende men handlingsmæssigt interessant videreudvikling af drageuniverset.

Dean Dublois kom tilbage i 2010 på banen med den fantastiske DreamWorks-produktion How to Train Your Dragon, som fortalte historien om den lidt anderledes vikingesøn Hiccup, der forsøgte at leve op til sit erhverv. I en verden hærget af drager finder han pludselig et venskab med den hidtil ukendte drage Toothless, og sammen vender de op og ned på tingene. Kort efter blev en efterfølger i franchisen annonceret og i mellemtiden kunne man se spin-off-serien, som skulle gøre ventetiden mindre uudholdelig. I serien følger vi det samme univers og de samme karakterer – blot fordelt på små 20-minutters afsnit og med langt større fokus på en enkelt, kort handling.

Denne dvd er 2. del til 2. sæson i serieuniverset af franchisen. Efter første sæsons fokus på selve de menneskelige karakterer og livet på øen Berk, er denne 2. sæson mere fokuseret på dragevariationerne og kampen om at holde freden. Tidsmæssigt befinder vi os mellem How to Train your Dragon og How to Train your Dragon 2, men den byder ikke ind med noget vigtigt i forhold til at se toeren. Den bygger bare videre på det velkendte univers på øen Berk, hvor man får en masse korte fornøjelser med de samme karakterer.

Man kan godt være lidt nervøs for, at kvaliteten bliver dårligere, når man presser citronen for meget. Ofte bliver det ikke den helt store succes, når man fortsætter en filmsucces på serie eller andre formater, men i denne omgang fungerer det egentlig okay. Originaliteten og selve plottets struktur er ganske fremragende, og formår at videreudvikle nogle af aspekterne fra den første film. Serien har mulighed for at belyse nogle af de aspekter, som filmen ikke havde tid til og det fungerer ret godt. Man får et langt større udvalg og variation på dragefronten, da afsnittene omhandler en ny drage nærmest hver gang – på den måde får opfindsomheden frit løb og nogle af de usete skabninger i universet får den nødvendige spilletid i denne serie.

Serien kvalitet på den tekniske side er desværre forfærdelig. Charmen i filmen lå i de vanvittige velskabte og visuelt overvældende effekter, og disse aspekter er desværre blevet cuttet væk på grund af budgettet. Serier har et langt mindre budget end på det store lærred, og det kan man så sandelig se. Man havde selvfølgelig heller ikke forventet samme stil og professionalitet som i filmens verden, men alligevel er det lidt en skam at se sine yndlingskarakterer i plastiske former og ret så rustikke animationer. Handlingen er ganske fremragende og afsnittene passer perfekt ind i f.eks. Disneys juleshow eller bare til fans af konceptet, men man skal for Guds skyld være forberedt på en nedprioritering af effekterne. Den skal selvfølgelig ikke sables ned på grund af manglen på effekterne, da man må forvente den slags i forhold til seriebudgettet, men alligevel havde man håbet på, at der var lidt mere fokus på det. Lydsiden er desværre også helt hen i vejret, da seriens overvældende øjeblikke slet ikke kommer til sin ret og mister grebet om volume-kontrollen.

Samlet set er dette en lille serie, som passer perfekt til et lille afbræk fra hverdagen, eller hvis man trænger til at se sine yndlingskarakterer igen. Jeg vil nu dog holde mig til filmene, da jeg sætter for stor pris på de visuelle aspekter og derfor ikke bliver ligeså imponeret af serien – på trods af et ganske fint handlingsmønster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Dragon Defenders of Berk - Part 2
Original Titel: Dragon Defenders of Berk - Part 2
Premieredato: 23. december 2014
Instruktør: Anthony Bell
Skuespillere: Jay Baruchel, America Ferrera, T.J, Miller
Spilletid: 200 min.
Selskab:
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...