Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Du Levende

11. april 2008 af Per Juul Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Du Levende billede

Du Levende er en film for intelektuelle drengerøve. Eksplotionerne er afløst af tordenvejr, superskurken afløst af ironi og sexscenerne er, omend ikke ligefrem hede, så i hvert fald til stede.

Det er svært helt præcist at gengive hvad man har oplevet når man kommer fra biografmørket med en Roy Andersson-film hængende i korttidshukommelsen.

I omkring 50 scener, hver filmet i ét langt klip, ser vi forskellige historier udspille sig. Nogle hænger løst sammen, andre er enkeltstående tableauer og vi skal selv fylde hullerne ud.

En kvinde er træt af at ingenting arter sig, og ville være gladere hvis hun havde en motorcykel. En ung pige forelsker sig i den lokale rockstjerne. En forretningsmand går til frisør og møde. En landmand fortæller om en drøm.

At filmen er optaget fra et enten helt stillestående kamera, eller med en meget langsom panorering, gør at vi har tid til at lægge mærke til hver lille detalje.

Dialogen er knivskarp, men på ingen måde målrettet. Der er ikke noget plot i den traditionelle forstand, ingen fast historie.

Filmen skal kort sagt ses mellem linjerne.

Det gør vi så. Og forlader biografen med en viden om at filmen vi har set har været vældig sørgelig, tragisk og deprimerende. Men det slår os at den også har været hyggelig, legesyg og flere gange lokket en bragende latter til overfladen.

Historierne handler om mennesker. Kommunikation mellem mennesker. Tilgivelse mellem mennesker.

I flere scener får vi forklaret en drøm og derefter ser vi drømmen udspille sig. For drømmen er stedet hvor vi kan finde fred og frihed uden at skelne til virkeligheden. -På trods af at vi allerede har løsningen, formår Roy Andersson og hans hold af skuespillere at overraske, chokere og overvælde os gang på gang gennem de 86 minutter filmen varer.

Roy Andersson slog for alvor igennem med Sange Fra Anden Sal i 2000 men det tog ham syv år at finde penge til hans nyeste filmepos Du Levende.

De syv år er godt givet ud. Med støtte fra et væld af medproducenter, deriblandt Posthus Teatret, har Roy Andersson og hans hold med succes skabt en værdig efterfølger til Sange Fra Anden Sal. Du Levende formår at få os til at grine, græde og undres over os selv.

Titel: Du Levende
Original Titel: Du Levande
Premieredato: 11. april 2008
Instruktør: Roy Andersson
Skuespillere: Jessika Lundberg, Elisabeth Helander, Björn Englund, Leif Larsson, Olle Olson, Birgitta Persson, Kemal Sener, Håkan Angser, Rolf Engström, Gunnar Ivarsson, Eric Bäckman, Patrik Anders Edgren
Spilletid: 95 min.
Selskab: Studio 24 / PosthusTeatret 2007
Genre: Drama




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...