Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Dumbo

25. august 2019 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dumbo billede

Skøn version af en klassiker. Meget konkret og ikke for lang. Let at følge med i, så hele familien har noget at samles om.

"Kun hans mor vil kunne elske sådan en". Ja, stakkels lille elefantunge med de alt for store ører og som hån og spot kommer til at lyde navnet Dumbo. Men som man måske husker fra Disneys klassiske tegnefilm, så ender "vanskabningen" som en verdenssensation. Født og opvokset i Cirkus Medicis skrantende foretagende må Dumbo så grueligt meget igennem, før alt bliver godt. En sikker opskrift med undermåleren, der alligevel viser sig sig at byde på talent, og som er en af koncernens helt store fanfavoritter.

Denne gang er eventyret lagt i hænderne på gode gamle Tim Burton, som har lavet sin egen vision af Dumbo. Og hvis der er noget som Burton er kendt for, så er det netop sin visuelle styrke. Allerede i filmens indledning, hvor cirkustoget strækker sig gennem Staterne, kan man spotte hans fingeraftryk i nogle aldeles lækre billeder. Tilmed fanger Burton også magien og det overraskende ved seerens første møde med den lille nye babyelefant, som langsomt viser sig under høstakken. Ret hurtigt får Dumbo et par uanseelige hjælpere og beskyttere i form af et par kvikke børn, Lilly og Joe. Det leder næsten tankerne hen på vores egen store børne-protege Ole Lund Kirkegaard, der også yndede at gøre børnene i sine historier for "de kloge". Det er nemlig de to unger, som ved et tilfælde opdager Dumbos evner, som muligvis kan genrejse cirkusset fra den sikre ruin. Barrieren hedder voksne, som har rigeligt travlt med dem selv, og den skal overvindes.

Er Dumbo så en børnefilm? Nej, det er en vaskeægte familiefilm tilsat den charme, som byder at selvom far, mor og afkom ser nøjagtig det samme, så vil det nok være vidt forskellige oplevelser man tager med derfra. Summen er dog heldigvis den at uanset hvad man retter sit fokus på, så vil man med garanti se tilbage på Dumbo som en herlig ting. Colin Farrell, Danny DeVito, Eva Green og Michael Keaton trækker kendislæsset, men i min optik bør det være alle medarbejdere i de tekniske, grafiske og visuelle afdelinger, som bør have størst applaus. Selve levendegørelsen af cirkusmiljøet på godt og ondt og rammen for fortællingen er en præstation i sig selv. Dumbo flyver afsted med 4 fortjente stjerner!

Bonusmaterialet er fordelt på 7 emner, hvor man i hvert fald skal sikre sig ikke at misse Arcade Fires sang og musikvideo "Baby Mine.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney.

Titel: Dumbo
Original Titel: Dumbo
Premieredato: 8. august 2019
Instruktør: Tim Burton
Skuespillere: Colin Farrell, Danny DeVito, Eva Green, Michael Keaton, Alan Arkin, Nico Parker, Finley Hobbins, Lars Eidinger, Roshan Seth, Deobia Oparei
Spilletid: 107 min.
Selskab: Disney, Infinite Detective, Secret Machine Entertainment, 2019
Genre: Familie
banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...