Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

E.T. Anniversary Edition

30. oktober 2012 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

E.T. Anniversary Edition billede

E.T. er blevet restaureret og byder på en fremragende filmoplevelse af en af Spielbergs klassiske film.

E.T. er ren barndom. Det er Steven Spielberg som vi kender ham. Den solide fortælleteknik, den gode historie, den barnlige, lidt naive stil og rendyrket fortælleglæde. E.T. har det hele og efter et gensyn kan man konstatere, at den stadig holder.
Filmen har 30 års jubilæum, og det fejres med en restaureret udgave, der vil pynte i enhver filmsamling.

Skulle der findes enkelte derude, der ikke kender E.T. Er historien kort den, at drengen Elliot en dag finder et rumvæsen. Den fremmede fra rummet viser sig at være en elskelig lille fyr, der er blevet forladt af sine venner, da de måtte flygte fra nogle lede mænd fra regeringen, der er på jagt efter dem. Elliot indvier sine søskende i sin hemmelighed, den herlige lillesøster spilles i øvrigt af en meget ung Drew Barrymore. De tre børn forsøger at kommunikere med rumvæsenet, der kalder sig selv for E.T. og beslutter sig for at hjælpe ham med at komme hjem. Samtidig leder mændene fra regeringen stadig efter rumvæsenet, og det viser sig at de tre børn er kommet på en yderst farlig opgave.

Remastered står E.T. Funklende klar. De 30 års støv er børstet af og på blu ray er den slet og ret en fantastisk oplevelse. Ikke mindst takket være John Williams der, naturligvis kan man næsten sige, har lavet musikken. Den akkompagnerer filmen på fornemste vis og kanaliserer følelser direkte ind i øregangen, når man ser de flotte billeder.

E.T. er en fortælling om barndom, accept, venskab og sammenhold. Det er en film om børn og med børn, men det er ikke en film der udelukkende er for børn. Faktisk er den sine steder direkte voldsom og sørgelig, men det er også i høj grad en film for voksne. Hvor Elliot og E.T. Efterhånden får et direkte symbiotisk forhold, hvor drengen kan mærke rumvæsenets følelser er de voksne hele tiden udenforstående.

E.T. Er måske ikke Spielbergs bedste film, men det er en film der indeholder de temaer og den fortællestil, som man forbinder ham med. Man bliver slet og ret både underholdt, rørt og glad i låget af at se den. Denne fantastisk flotte udgave bør man helt bestemt investere i, hvis man vil gense barndommens yndlingsrumvæsen.

Der er et væld af ekstramateriale på udgivelsen. En hel del produktionsmateriale og bag om kameraet. Mest interessant er dog helt klart at høre Steven Spielberg selv fortælle hvilke tanker han gjorde sig om filmen før og efter og hvilken betydning filmen fik for hans karriere. Desuden er der også et fint indslag med John Williams, der fortæller om musikken bag filmen.

Filmen er venligst udlånt af
Universal Pictures.

Titel: E.T. Anniversary Edition
Original Titel: E.T. Anniversary Edition
Premieredato: 30. oktober 2012
Instruktør: Steven Spielberg
Skuespillere: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace
Spilletid: 114 min.
Selskab: Universal Pictures, 2012
Genre: Familie , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...