Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Ehrengard - Forførelsens Kunst (Netflix)

11. september 2023 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Ehrengard - Forførelsens Kunst (Netflix) billede

En både fjollet, romantisk og dramatisk filmatisering af Karen Blixens bog. Bille August har fremprovokeret en uvant tone, som i denne sammenhæng er klædelig for det endelige resultat.

Selveste Dronning Margrethe II står bag scenografi og kostumedesign og så er det selveste Karen Blixen, som er forfatteren bag. Instruktørmæssigt lagt i hænderne på Bille August, så det er næsten umuligt at forestille sig noget mere dansk. Med et skuespillerkorps bestående af Mikkel Boe Følsgaard, Sidse Babett Knudsen, Jacob Lohmann, Emilie Kroyer Koppel, Paul Hüttel, Alice Bier Zandén (ja, Susanne Biers datter) og mange flere, så er alle brikker på plads til at kunne “forføre” sit publikum.

Sagen er den, at Storhertug og Storhertuginde af Babenhausen sidder lidt usikkert på tronen. Deres søn prins Lothar interesserer sig overhovedet ikke for forplantningens kunst, og dermed øjner særligt den intrigante Storhertuginde et snarligt forfald fra arveretten, hvis ikke prins Lothar snarest indgår giftermål. Derfor hyrer Storhertuginden den passionerede maler Hr. Cazotte til at vække Lothars lidenskab. Til et royalt komsammen stadfæstes planen. Cazotte finder dog hurtigt ud af, at prins Lothar ikke har lyst til at gifte sig overhovedet. Han ønsker sig blot sin fortsatte frihed. Det bliver derfor op af bakke for Cazotte at udføre sin skjulte mission. Cazotte har ganske vist talent på kort sigt, men så hagler problemerne ned. Særligt da han får brug for en oplagt hofdame til “projekt Lothar”. Her udpeges den ophøjede Ehrengard, som er af fineste adelige slægt. Men har Cazotte mon en bagtanke? Og har Storhertuginden også?

Der er dømt opsat hår, slotte, kareter, uniformer og kjoler så langt øjet rækker. Bille August finder både drama og morskab frem fra periodens gemmer. August har sans for det klassiske og Ehrengard er i trygge hænder hos vores danske Oscar-vinder. Når tingene afslutningsvist snerper til, så skifter tonen også til en vis alvor, uden at det går ud over et underfundigt smil på læben. Det klæder “Ehrengard” fortrinligt. Det er sjældent, at vi får den slags ypperlige periodedramaer herhjemme. Det gælder faktisk om at nyde dem, når de så er her.

“Ehrengard” når ikke op på siden af de helt store Bille August-præstationer, men den retfærdiggør på alle planer at gøre en film ud af Blixens forlæg. Det ser tilmed ud til, at skuespillerne har nydt hinanden og produktionen. Filmens lette tone kontra det stive puds fortjener 4 funklende stjerner.

Titel: Ehrengard - Forførelsens Kunst (Netflix)
Original Titel: Ehrengard - Forførelsens Kunst
Premieredato: 14. september 2023
Instruktør: Bille August
Skuespillere: Mikkel Boe Følsgaard, Sidse Babett Knudsen, Jacob Lohmann, Emilie Kroyer Koppel, Paul Hüttel, Kit Eichler, Christopher Læssø, Alice Bier Zandén, Emil Aron Dorph, Sara-Marie Maltha, Alban Lendorf, Lone Rødbroe, Jakob Højlev Jørgensen, Kurt Dreyer
Spilletid: 94 min.
Selskab: Netflix, SF Studios, JJ Film, 2023
Genre: Drama , Humor , Romantik
Streaming service: www.netflix.com


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...