Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jungle Cruise
Jungle Cruise billede

Buster Oregon Mo...
Free Guy


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Elvis - 30th Anniversary DVD Collection (8DVD)

29. august 2007 af Michael Panduro

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Elvis - 30th Anniversary DVD Collection (8DVD) billede

Tja...spille skuespil kunne han jo ikke

Elvis var kongen af et eller andet, men filmen var det ikke. Det bevises eftertrykkeligt igennem de otte film fra 60eren og slutningen af 50erne der udgør denne mindebox (der i øvrigt mindes en dødsdag, hvilket er en smule usmageligt i sig selv). Gennem mere end 12 timer joker, overspiller og ikke mindst synger en stødt aldrende Elvis sig igennem mere som mindre kendte dele af repertoiret. Der er langt mellem de filmiske højdepunkter og de fleste film her i sættet er da også fra perioden efter Presleys soldatertjeneste – tiden hvor de store skuespiller-ambitioner var lagt på hylden til fordel for skemaskårne, indholdsløse projekter der mere end noget andet fungerede som reklame for musikeren, hjerteknuseren og storcharmøren der ikke var så rå som nogle måske stadig troede.

Den ene film fra før militærtjenesten, ”King Creole” fra 1958, er helt klart boxens filmiske og dramatiske højdepunkt. Historien om den unge studerende der falder i kløerne på gangsterbossen (Walter Matthau) er udemærket fortalt af Michael Curtiz (”Casablanca”), men så heller ikke mere end det. Selv om han prøver mere end senere film, så er Elvis ikke den skinnende skuespilsstjerne som Paramount havde håbet på og ikke mindst på grund af ham bliver filmen aldrig mere end middelmådig set i forhold til sin samtid.

I forhold til resten af boxen er den hævet gevaldigt over sumpen. ”G.I. Blues”, ”Blue Hawaii” og ”Roustabout” er alle gennem tiden, på hver deres måde, blevet kaldet klassikere, enten på grund af musikken, stemningen eller Elvis’ præstation, men ser man objektivt på filmene er der ingen vej udenom at det altså var på scenen foran et levende publikum at The King of Rock ’n Roll kunne levere varen. Foran et kamera er han blank, intetsigende og monoton. Lige så bliver manuskripterne stødt efterhånden som man får møvet sig igennem boxen. For mit vedkommende kulminerer det hele tidligt i den misvisende betitlede ”Girls! Girls! Girls!” fra 1962, der hører til blandt det absolut mest åndssvage der nogensinde er kommet ud af Hollywood.

Uden skyggen af plot, fremdrift, gode sange, indlevet skuespil, gode vittigheder eller de mange piger fra titlen torsker Elvis sig igennem en film der er mere åbenlyst racistisk i sin beskrivelse af kinesere end noget som helst andet. Vanen tro bryder han fra tid til anden ud i sang, men det trekanstsdrama han synger om og som vist nok skulle være filmens omdrejningspunkt er fuldstændig ikke eksisterende i en film der hørmer af metervare.

Den slags ligegyldigheder er også ”Paradise, Hawaiian Style” og ”Easy Come, Easy Go” der afrunder boxen. Hurtigt sammensatte, primitive film med åbenlyse publicity-formål. Når de gode sange er der, så er de der, ingen tvivl om det, men der er godt nok langt imellem dem her.

Elvis var en fortrinlig entertainer, det hersker der bred enighed om. Men det var altså musikken der var hans force. Selvom de otte film i boxen her er blandt de mest kendte og sete af hans film, så er der på hele linjen tale om film langt under gennemsnittet. De lyse pastelfarver, glinsende smil, sangene og fra tid til anden den gode replikudveksling er da opmuntrende og er man fan eller fanatiker så er der naturligvis ingen vej udenom; men objektivt set er her altså tale om virkelig ringe film.

Boxen bliver ikke mere interessant af sin fuldstændige mangel på bonusmateriale. Her er tale om en ny indpakning for en række film der har været på markedet i mange år og skiverne er nøjagtig de samme bonusløse udgivelser der hele tiden har været på hylderne.

Det betyder også at billede- og lydsiden er fin som den hele tiden har været, men ikke ophidsende. Der kunne sagtens gå mere restaurationsarbejde i disse film, når nu man ved markedet er der. Boxen vinder på at være billigere end at købe de enkelte udgivelser, men det er sådan set også det eneste der taler for den.

Følgende film er at finde i pakken:
- ”King Creole” (1958)
- ”G.I. Blues” (1960)
- ”Blue Hawaii” (1961)
- ”Girls! Girls! Girls!” (1962)
- ”Fun In Acapulco” (1963)
- ”Roustabout” (1964)
- “Paradise, Hawaiian Style” (1965)
- “Easy Come, Easy Go” (1967)

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Elvis - 30th Anniversary DVD Collection
Original Titel: King Creole, G.I. Blues, Blue Hawaii, Girls! Girls! Girls!, Fun In Acapulco, Roustabout m.fl.
Premieredato: 7. august 2007
Instruktør: Michael Curtiz, John Rich, Michael Moore, Richard Thorpe, Norman Taurog
Skuespillere: Elvis Presley
Spilletid: 770 min.
Selskab: Paramount Pictures, 1958-1967
Genre: Musical


banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...