Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Resten Af Livet
Resten Af Livet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

En Frygtelig Kvinde

5. juni 2018 af Teddy Tofte

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

En Frygtelig Kvinde billede

En frygtelig morsom, akavet film

En spøgefugl ville med hjertet anbefale Christian Tafdrups drama om et intenst forhold mellem en mand og en kvinde. Spøgefuglen ville måske sige, at det er den perfekte date night-film. Og anbefalingen ville ikke være helt forkert (selvom det ville være et uheldigt valg til det, der skulle have været en hyggelig aften), eftersom de fleste par, på et eller andet tidspunkt i deres forhold, træder ind i de mørke afkroge, som Tafdrup forsøger at undersøge i sin film.

Første gang vi ser Rasmus (Anders Juul) er det i hans lejlighed, hvor han morer sig med sine venner. Efter mange øl virker de til at være klar til at smadre hele bulen, men omstændighederne bliver roligere, da Pernille (Carla Mickelborg) – Rasmus’ bedste ven, Troels’ (Rasmus Hammerich), partner – dukker op med nogle af sine veninder. Det er kun første gang, at det modsatte køn dukker op ud af det blå, og blandt veninderne finder vi Marie (Amanda Collin), som Rasmus straks falder for.

Tafdrup kunne blive kritiseret for at navngive sin film på en måde, så man straks får dårlige associationer, men som det skal vise sig, så er det ikke helt så let at dømme i denne 86-minutters lange undersøgelse af, hvad der kan gå galt for et par (uden at den ene slår den anden ihjel). Manuskriptet, skrevet af instruktøren sammen med sin bror, Mads Tafdrup, viser effektivt, hvad der sker i et forhold, hvor den ene del er alt for kontrollerende og den anden kun ønsker at tilfredsstille.

Givet filmens titel er det tydeligt, at de første uger i forholdet mellem Marie og Rasmus blot er til for at fastlægge, hvor vi har vores hovedpersoner. Men alligevel er kemien mellem dem så kraftfuld, at publikummet straks håber på, at filmens titel er misvisende. Det skaber en spænding og man bliver nødt til at spørge: hvad bliver den første frygtelige handling, som Marie har tænkt sig at lave? Men hendes frygtelighed bliver kun synlig gennem en ophobning af handling på handling, og det er der, at styrken hos ”En Frygtelig Kvinde” ligger, nemlig at intet ekstremt sker mellem Rasmus og Marie. Deres handlinger øger blot afgrunden mellem dem og gør forsoningens bro længere og smallere for hver dag, der går.

Man siger, at et forhold er ligesom en dans, men hvad sker der, når den ene i et forhold begynder at træde på den andens tæer? Ellers skubber vedkommende ind i et bord eller ind i en dør? ”En Frygtelig Kvinde” udstiller de akavede, onde og smålige ting, som kan finde sted i et forhold, takket være Maries kontrollerende, manipulerende og passive-aggressive opførelse. Hun får konstant Rasmus til at føle sig usikker, men selvom det er nemt at pege fingre af filmens skurk, så er det altså ikke lige så nemt at finde filmens helt: Rasmus har ingen anelse om, hvad han ønsker, og det eneste han gør er at reagere overfor det, som Maria laver mod ham. Og det gør ham ikke til et offer.

Måske var Tafdrups intentioner med filmen at udøve hævn over de kvinder, som har gjort ham ondt, men ”En Frygtelig Kvinde” kan sagtens ses i et mere konstruktivt lys. Vi kan med lethed forestille os par, som ser filmen og genkender nogle mønstre fra deres eget forhold. Ved at tale om dem og analysere dem kan det ende med at hjælpe parrene, eftersom filmen viser, hvad der kan gå galt, hvis man ikke ser faresignalerne.

Ekstramateriale: Intet. 0 stjerner for dette.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: En Frygtelig Kvinde
Original Titel: En Frygtelig Kvinde
Premieredato: 3. maj 2018
Instruktør: Christian Tafdrup
Skuespillere: Christian Tafdrup, Søren Hauch-Fausbøll, Vibeke Hastrup, Sidse Mickelborg, Rasmus Hammerich, Anders Juul, Amanda Collin, Danny Thykær, Fanny Louise Bernth, Nicolai Jandorf Klok, Nicklas Søderberg Lundstrøm
Spilletid: 86 min.
Selskab: Nordisk Film, New Danish Screen, 2017
Genre: Drama , Humor
Link: https://www.imdb.com/title/tt6286796/banner
Overskrift Højre Block
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...