Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

En Hvid, Hvid Dag

5. december 2019 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

En Hvid, Hvid Dag  billede

En historie om uforløst sorg, vrede og kærlighed. Det er interessant, men også meget kedeligt.

Den islandske instruktør, Hlynur Pálmason, fik sit gennembrud med hans stærke film ”Vinterbrødre”, som omhandlende to brødre i et barsk og koldt miljø. Derfor er det muligvis ingen overraskelse, at hans næste projekt fortsætter med de menneskelige følelser.

I den nye film ” En hvid, hvid dag” følger vi den pensionerende politichef, Ingimundur (Ingvar Sigurðsson). Hans kone er for nyligt død i en tragisk ulykke, hvilket han naturligvis sørger over, selvom følelserne er gemt dybt væk. Han får en mistanke om, at hans afdøde hustru skulle have en affære med en mand fra byen, og sætter sig for at finde sandheden. Desværre ender det katastrofalt. Ikke blot for ham selv, men også hans nærmest.

Man kan tydeligt se, at Pálmason elsker sine billeder. Det er alt fra smukke vinterbilleder til en faldende sten, som vi skal følge helt til havets bund.
Det virker desværre som om, instruktøren er mere interesseret i disse billeder end at fortælle en helstøbt historie. Hans virkemidler er tydelige, men kan også fremstå ret forvirrende. Der går lang tid, før publikum finder ud af, hvad der rent faktisk foregår. Det til dels langsomme tempo trækker desværre også interessen ud af plottet og ender med at blive for kedeligt.

Ingvar Sigurðsson spiller dog forrygende. Hans portræt af en sørgende mand er bliver præcist. Selvom han muligvis ikke er sympatisk, kan man stadig mærke vreden og sorgen. Han får også et godt modspil af barneskuespilleren, Ida Mekkín Hlynsdóttir, der spiller det uskyldige barnebarn, fanget midt i sorgen.

Filmen falder muligvis i smag for visse typer, som gerne vil se en historie om sorg. Sorgen bliver dog portrætteret mest igennem vold og ligegyldig snak med lægen – hvilket højt sandsynligt også er sådan et forløb udfolder sig, når en mand ikke ønsker hjælp.

”En hvid, hvid dag” indeholder smukke billeder og naturligt skuespil. Desværre bliver plottet trukket ud af det aldeles langsomme tempo, og det ender med at bliver for kedeligt.

Titel: En Hvid, Hvid Dag
Original Titel: Hvítur, hvítur dagur
Premieredato: 5. december 2019
Instruktør: Hlynur Pálmason
Skuespillere: Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason
Spilletid: 109 min.
Selskab: Danish Film Institute, Icelandic Film Center, Øst for Paradis, 2019
Genre: Drama






banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...