Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

En Kærlighedshistorie (DVD)

27. maj 2002 af Jesper Rosenberg Antonsen

3 stjerner Skriv en kommentar

En Kærlighedshistorie (DVD) billede

Her er et ægtepar, der har et godt liv sammen, et dejlig hus, dejlige børn osv. Hvad sker der når det der betragtes som idyl ikke længere er det?

Mads (Lars Mikkelsen) og Kira (Stine Stengade) er filmens hovedpersoner, som har et godt liv sammen. De har 2 dejlige drenge sammen, et dejligt hus, en lækker bil, og så har Kira en mani. Derfor har hun været indlagt på psykiatrisk afdeling, og vi kommer ind i historien hvor Kira kommer hjem igen. Hun bliver selvfølgelig hentet af mand og børn i den store lækre bil, og så går turen ellers hjemad.

Hjemme venter Michelle (Lotte Bergstrøm), men der går ikke længe før Kira har smidt hende ud. Mads har inviteret hele venne-flokken hjem til velkomstfest, og bølgerne går efterhånden højt. Men Kira fortrækker til soveværelset – hun føler sig ikke godt tilpas mellem så mange mennesker.

Mads har travlt med sit arbejde, og det giver Kira mulighed for at gå og pleje sin mani, men det lykkes ikke altid helt efter planen. Et besøg i svømmehallen udvikler sig til noget af en scene, og Mads må komme og hente hende. En anden gang ringer Kira til Mads – hun er vågnet op i Malmø hos en mand, og vil nu gerne hentes ! Kira balancerer på randen af en nyt sammenbrud, og det bliver da ikke bedre, da Mads fortæller at han også har været hende utro – med hendes søster Charlotte (Camilla Bendix)

En Kærlighedshistorie er den 7. Dogme-film i rækken, og den lever meget godt op til de andre Dogme-film. Det er en på en gang både bevægende og stærk film, men samtidig pinlig og flov film. Bevægende fordi det er hårdt at se hvordan Kira gang på gang kommer tættere på sammenbruddet. Stærk fordi den rører ved nogle følelser i dig selv. Pinlig fordi man fornemmer hvor lidt kontakt Kira egentlig har med omverdenen – hun aner simpelthen ikke hvad hun laver, og flov fordi man ser hvordan andre mennesker behandler en der er i Kiras situation.

Kira spilles helt suverænt af Stine Stengade. Hun bærer filmen i sig selv. Hun formår at skildre livet for en psykisk syg så fremragende at det næsten gør helt ondt. Man lever sig 110% ind i hendes rolle, og føler med hende, samtidig med at man krummer tæer over hendes opførsel. Hun viser i denne film sit store skuespillertalent, og det er både godt og skidt. Godt fordi man ikke kan vente til at se hende i aktion igen, og skidt fordi hun trods alt vil få svært ved at leve op til denne præstation i hendes næste opgave.

Mads spilles også rigtig godt af Lars Mikkelsen. Han formår også at skildre hvordan en typisk ægtemand vil behandle sin psykisk syge kone på. Når man ser filmen er det let at sige, at han gør dit og sat forkert, men jeg er overbevist om at man selv ville handle på nøjagtig samme måde, hvis man selv stod i situationen.

Derudover vil jeg kort fremhæve Sven Wollter, som spiller Kira far. Han har ikke den store rolle i filmen, og alligevel ! Han er den fordrukne far der ikke rigtig har kontakt med sine døtre, og man kan ikke undgå at henføre hendes psykose til barndommen. Flot spillet af Sven Wollter, som npk bedst huskes for sin pragt-præstation i ”En Sang For Martin”

Instruktøren er Ole Christian Madsen, der nok er bedst kendt for ”Edderkoppen”, men som også stod bag filmen ”Pizza King”. Jeg synes man får opfattelsen af at der har været en god stemning blandt skuespillerne, men mange kendte jo selvfølgelig også hinanden fra hans tidligere projekter.

En Kærlighedshistorie er en underlig film. Man føler ikke rigtig at den bliver hverken startet eller sluttet, og alligevel sidder man tilbage en oplevelse rigere. Man kan ikke rigtig finde ud af hvem den syge egentlig er – det oplagte emne er selvfølgelig Kira, men som filmen skrider frem er Mads bestemt også kandidat.

Det er ikke den bedste Dogme-film jeg har set, men til gengæld leverer Stine Stengade nok den flotteste Dogme-præstation jeg har set, og høster mindst 1 stjerne alene.

DVD Ekstramateriale:

En Kærlighedshistorie kommer med en del ekstra materiale og det er jo lækkert..

Der er intet mindre end 2 ekstra kommentator-spor. På det ene fortæller Ole Christian Madsen, Stine Stengade og Lars Mikkelsen, mens Ole Christian Madsen og Mogens Rukov er på det andet spor.

Der er klip fra Robert-uddelingen, hvor filmen løb med hele 5 priser, og klip fra Bodil-uddelingen, hvor det blev til 2 priser.

Et ”Bag kameraet” er det naturligvis også blevet til. 17 minutter bag kameraet, som giver et godt billede af hvordan filmen er blevet til, og hvilket samarbejdet mellem skuespillerne og instruktøren.

Ole Christian Madsen præsenter 6 slettede scener, og forklarer hvorfor de ikke kom med i den endelige film – en rigtig god del af ekstramaterialet.

Filmens biograftrailer har naturligvis også fundet vej til DVDen, ligesom biografier af 4 af skuespillerne, og 2 af bagmændene. Hvis man er i tvivl om Dogme-reglerne kan man også finde dem på skiven.

En dejlig detalje er DVD-ROM. Her har man mulighed for bl.a. at besøge filmens officielle hjemmeside, selvom man ikke er on-line.

Ekstramaterialet får 5 stjerner, hovedsageligt på grund af de 2 ekstra kommentator-spor samt de 6 slettede scener, som Ole Christian Madsen grundet forklarer om.

Filmen er venligst udlånt af Sandrew Metronome.

Titel: En Kærlighedshistorie
Original Titel: En Kærlighedshistorie
Premieredato: 23. april 2002
Instruktør: Ole Christian Madsen
Skuespillere: Stine Stengade, Lars Mikkelsen, Sven Wollter, Camilla Bendix, Claus Strandberg, Thomas W, Gabrielsson, Klaus Pagh
Spilletid: 88 min.
Selskab: Danmarks Radio, Nimbus Film ApS, Zentropa Entertainments, SandrewMetronome, 2001
Genre: Drama
Link: http://www.enkaerlighedshistorie.dk/kaerlighed/
Kira (Stine Stengade) i Malmø, på jagt efter et gadenavn.
Kira (Stine Stengade) i Malmø, på jagt efter et gadenavn.
Kira må hentes af Mads (Lars Mikkelsen) i svømmehallen.
Kira må hentes af Mads (Lars Mikkelsen) i svømmehallen.
Der er da også lykke i filmen.
Der er da også lykke i filmen.


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...