Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Encanto

4. marts 2022 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Encanto billede

Eksotisk, fortryllende og forglemmelig

Animationsfilmen Encanto er Disneys nyeste fortælling, som handler om pigen Mirabel og hendes familie, som lever i et skjult og fortryllende sted i Colombias bjerge ved navn Encanto. Hendes familieslægt ”Madrigal” har i generationer alle besiddet magiske kræfter og disse overnaturlige evner er blevet brugt i vidt forskelligt omfang. Men Mirabel har som den eneste i Madrigal-familien ingen magiske kræfter.

En dag opdager Mirabel at magien, der omgiver deres hjem, er i fare, og pludselig kan måske udfylde en funktion i Madrigal-familiens verden og tilmed blive familiens bedste håb.

Filmens instruktører har tidligere stået bag Disneyfilm som Zootropolis (2016), To På Flugt (2010) og Bolt(2009) og filmen bærer dog også præg af en vis del erfaring fra mediet. Filmen fortsætter samtidigt Pixar og Disneys animationsfilms nye mere altomfavne fortællerfokus ved at foregå i Colombia og sproget er en blanding af amerikansk og spansk. Ligesom vi har set det med Coco i Mexico og Raya og den Sidste drage i Kina.

Selvom Encanto har mange af Disneys kvaliteter, når den ikke høje på alle tiders bedste Disney-filmliste. Det er selvfølgelig gode Disneysange, sjove karakterer og en moralsk fortælling pakket ind i et fortryllende univers, men det hele bliver også kun ved det. De ekstreme pangfarver, overdrevne glædes-hurlumhej og ret forudsigelige fog uoriginale fortælling trækker alt for meget ned på helheden.
Den første halve time er en lang lystig glædesrus, at man er tæt på kaste regnbuer op i munden på sig selv. Når så fortællingen endelige tager fart og der kommer noget på spil for Maribel, er det fleste af publikum tabt nede i farverigt blomsterhelvedet.

Hvis indpakningen havde været en smule mindre happy-go-lucky og spændingen i filmen var begyndt tidligere før man at smage regnbuer på tungen, så havde filmens haft langt større potentiale. Figurgalleriet og det maleriske scenografi er på sin plads, ligesom det eksotiske univers, men man ville bare have ønsket, at Disney-folkene havde tryllet en anden og bedre historie frem.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Walt Disney Studios ©.

Titel: Encanto
Original Titel: Encanto
Premieredato: 7. februar 2022
Instruktør: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith
Skuespillere: John Leguizamo, Wilmer Valderrama, Angie Cepeda, María Cecilia Botero, Carolina Gaitan, Stephanie Beatriz, Diane Guerrero, Ravi Cabot-Conyers, Rhenzy Feliz
Spilletid: 102 min.
Selskab: Disney, 2021
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: https://www.disney.dk/film/encanto


banner
Overskrift Højre Block
Brænd alle mine ...
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The InspectionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...