Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

End of Watch

29. november 2012 af Mette Frydenvang Bjerg

5 stjerner Skriv en kommentar

End of Watch billede

"I got your back” har aldrig været fortalt bedre.

Små brikker i et meget større spil
Betjentene Taylor (Jake Gyllenhaal) og Zavala (Michael Peña) patruljerer i den farlige del af Los Angeles. De er makkere professionelt, og bedste venner privat. Vi følger dem på patrulje rundt i deres distrikt hvor deres hverdag af udfordringer består i ikke at blive dræbt og deres succeser består i sætte livet på spil for andre. Måske netop pga. det hårde job, joker de to konstant med hinanden hele vejen gennem filmen.

På et tilfældigt tjek af en af bydelens ældre beboere, befinder Taylor og Zavala sig pludseligt midt i uhyrlighederne af organiseret menneskehandel. De stikker uagtsomt næsen for langt frem og får at vide oppefra, at de skal lade sagen ligge og lade de professionelle overtage det. Men de to makkere har ikke fået deres ry og gode resultater ved at lade ting ligge, og de beslutter sig at følge op på et spor.

Desværre viser det sig, at de planer de forpurre, er en del af et stort kartel, der er rykket ind på deres område. De kommer på tværs af de forkerte mennesker, og de bliver til to små brikker i et meget større spil, hvor de normale spilleregler ikke længere gælder.

Dokumentariske fornemmelser
End Of Watch er filmet med forskellige slags kameraer, f.eks. HD, skjulte kamera og standard, og denne blanding giver en masse forskellige vinkler, som vi kender det fra reality-tv og dokumentarfilm. Filmen profilerer sig på, at der skildres en meget virkelig verden på en meget virkelig måde og det er kameraarbejdet med til at understøtte.

Vi føler, vi er med dem på patrulje og vi ser rigtige politimænd, der udfører rigtig politiarbejde. Filmen skildrer ekstremt troværdigt betjentenes hverdag i det farlige miljø. Gyllenhaals og Peñas skuespil er så gennemgående fantastisk, at man ikke kan lade være med at sætte sig i deres sted, selvom stedet er en amerikansk politibetjent, hvis job inkluderer at patruljere de farligste bydele af L.A.

Loyalitet og sammenhold
Filmen skildrer helt eminent begreberne loyalitet, venskab og broderskab. Taylor og Zavala er hinandens brødre, og i deres privatliv er der intet, de ikke ville gøre for hinanden. Dette sammenhold og broderskab fortælles ikke med melodramatiske og overdrevne scener, men med varme, humor, konflikt og alvor. Vi ser dem som hårde politimænd, der ved hvordan storby kriminalitet, skal håndteres, men vi ser dem også som ægtemænd og fædre og det gør deres portræt komplet.

Udover sammenholdet mellem Taylor og Zavala viser filmen også sammenholdet i politidistriktet. Hvis en situation bliver for meget for to betjente, kaldes der efter assistance og den kommer – hver gang. Vi ser med andre ord en film, der afviger ene smule fra de klassiske politifilm og vi får et godt indblik i, hvad det egentlig vil sige på godt og ondt at være politibetjent i USA.

Troværdig og under huden
End Of Watch kommer ind under huden og den lader dig ikke glemme de to betjentes historie. Man føler for dem og med dem fra start til slut. Fantastisk flot skuespil i en interessant historie fortalt utrolig troværdigt.

Titel: End Of Watch
Original Titel: End Of Watch
Premieredato: 29. november 2012
Instruktør: David Ayer
Skuespillere: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick, Natalie Martinez, David Harbour, Frank Grillo, America Ferrera, Cody Horn
Spilletid: 109 min.
Selskab: Exclusive Media Group, Nordisk Film, 2012
Genre: Action , Drama
Link: http://www.endofwatchthefilm.com/
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...