Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

End of Watch

14. april 2013 af Betina Bøgh Larsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

End of Watch billede

Realistisk skildring af den barske hverdag som strømer i L.A.

I End of Watch følger vi LAPD-politibetjentene Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) og Mike Zavala (Michael Peña). Foruden at være makkere, har de et unikt venskab, er rigtige homies og ser hinanden som brødre. Vi følger dem i patruljevognen, på politistationen og derhjemme.

Ved siden af arbejdet som betjent studerer Brian jura, og i forbindelse med et skoleprojekt filmer han hverdagen som strømer. Via håndholdte HD-kameraer og bilkameraer portrætterer han livet som betjent, hvilket giver filmen en dokumentaragtig effekt. Vi ser nemlig dele af handlingen gennem hans optagelser.

Brian og Mike patruljerer i ghettoområderne i South Central L.A., hvor bandekrigen mellem mexicanere og sorte topper. De er et par seje og modige gutter, som bl.a. kommer ud til et brændende hus, hvori to børn er indespærret. Der venter dem også nogle modbydelige syn i form af skuddramaer, døde og amputerede lig, menneskesmugling m.m.

I distriktet opererer narkokartellerne autonomt, og da Brian og Mike beslaglægger våben og penge fra et af disse farlige karteller ved et rutinetjek af deres bil, får de sat en pris på deres hoveder…

Intens, nærværende og realistisk politi-actionfilm
End of Watch adskiller sig fra andre politi-actionfilm, fordi den er filmet med håndholdt kamera. Dels via overvågningskameraer, dels via bilkameraer, dels via Brian’s håndholdte HD-kamera og dels via forbrydernes håndholdte HD-kameraer. Overgangen mellem de mange forskellige kameraer sidder ikke altid helt i skabet og er til tider lidt forvirrende, men metoden vinder i det lange løb.

Man kommer nemlig ind under huden på hovedpersonerne, Brian og Mike, som spilles meget overbevisende af Jake Gyllenhaal og Michael Peña. Samhørigheden mellem de to er ikke til at tage fejl af, da den skildres på en varm og autentisk måde. Det meste af tiden tilbringer de i patruljevognen, hvilket der kommer nogle underholdende dialoger ud af. De er ligeså forskellige som nat og dag og tager pis på hinandens baggrund.

At filmen er filmet med håndholdt kamera, gør hele oplevelsen mere intens, nærværende og realistisk. Man følger personerne på tæt hold og føler, at man er med i handlingen og kender personerne. At jobbet som politibetjent er med livet som indsats, ses tydeligt i filmens stærke action-scener med rå vold, skuddramaer m.m. Man bliver kastet lige ind i handlingen fra start af og fanges af actionen.

Men End of Watch er ikke ”bare” en politi-actionfilm. Med emner som venskab, kærlighed og familie er der også plads til følelser. Derfor kan du sagtens se filmen, selvom politi-actionfilm ikke er din foretrukne genre, idet der også er en snert af komedie, dokumentar og drama heri. Actionfilm er normalt ikke dem, jeg ser flest af, men End of Watch har givet mig blod på tanden.

Ekstramateriale
Ekstramaterialet er sparsomt og består udelukkende af et trailershow inden filmens start.
1 stjerne ud af 6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: End of Watch
Original Titel: End of Watch
Premieredato: 2. april 2013
Instruktør: David Ayer
Skuespillere: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick
Spilletid: 109 min.
Selskab: Nordisk Film A/S, 2012
Genre: Action , Dokumentar , Drama , Humor , Romantik







banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...