Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Enough

16. april 2003 af Aino Bredtved

5 stjerner Skriv en kommentar

Enough billede

Alle har en grænse!

En kvinde på flugt ender med at tage skæbnen i egen hånd - hun har fået NOK!

Citat: "Selvforsvar er ikke mord!"

I starten af filmen møder vi en køn ung kvinde, Slim, som arbejder i en typisk amerikansk diner.

Slim, spillet af allestedsnærværende Jennifer Lopez, er ved at falde for Robbie, en gæst i dineren, der virker sød og er lidt lækker – faktisk virker det lidt som om han har tænkt sig at fri til hende, idet han denne gang dukker op i dineren med en enkelt rød rose til hende. En anden gæst, ved navn Mitch, afbryder samtalen og afslører, at Robbie i virkeligheden har indgået et væddemål med en ven om, hvorvidt han kunne komme i bukserne på Slim eller ej, og redder hende dermed på bedste ridderlige vis.
Hendes veninde Ginny, som også arbejder i dineren, er helt vild på Slims vegne og opfordrer hende til at løbe efter ham, da han kort efter går.

Det næste man ser er så at de bliver gift, dernæst at de får en datter, som så igen pludselig er omkring 4 år – alt ser rosenrødt ud, lige til den dag hendes mand Mitch begynder at virke fraværende.

En dag lægger Mitch ikke lige mærke til at han bliver ”bippet”, men Slim ringer op til nummeret og der bliver svaret af en kvinde, der undskylder mange gange, da Slim konfronterer hende med, at hun har ”bippet” hendes mand. Slim konfronterer så Mitch, der for første gang viser sit sande og voldelige jeg, ved at give Slim nogle seriøse øretæver. Kvinde kend din plads – han tjener pengene, så hun skal ikke spørge om noget, men bare passe hus og barn. Han har sine behov – han er jo en mand.
I øvrigt føler han at det nu er blevet nemmere bare ligeud at sige, at han tager hjem til elskerinden et par timer, uden at skulle lyve om det.

Slim er chokeret – hun er jo ikke en af den slags kvinder, der får bank af sin mand! Det kan simpelthen ikke passe... men sådan ligger landet nu. Hun får selvfølgelig bank oftere og oftere og beslutter til sidst at skride fra ham. Hun har udtænkt en plan, der går ud på at smutte i nattens mulm og mørke, hendes venner holder klar for at hjælpe hende. Det lykkes dem til sidst at få hende ud, men dog ikke uden at hun bliver gennembanket endnu en gang.

Lidt varme følelser genopstår mellem Slim og hendes gamle skolekammerat Joe, som forsøger at hjælpe hende – han får også noget af Mitch’s ”kærlighed” at føle.

Mitch viser sig så at være en vaskeægte stjernepsykopat, da han ikke bare kan lade hende gå, for i hans syge hjerne beslutter han, at hvis han ikke skal have hende, så skal ingen have hende!

Han chikanerer og forfølger hende på alle tænkelige måder lukker hendes konti og anmelder hende for bortførelse af datteren, truer og tæver hendes venner og bekendte og meget andet. Han har kontakter i politiet, som hjælper ham med at spore Slim. Han forfølger hende igennem flere stater, og selvom hun både skifter identitet, udseende, bopæl og alt andet, får han alligevel opsporet hende, og så går den vilde jagt og ingen kan hjælpe hende.

Slim har til sidst fået NOK og tager skæbnen i egen hånd.
Hun lærer Krav Maga, en kampsport a’la Street Fight – oprindeligt udviklet til det israelske militær i 1949, og så kan det nok være at Mitch får ørerne i maskinen.

Jeg kan ikke helt lade være at drage paralleller til Julia Roberts i filmen ”I seng med fjenden” – personligt sad jeg med samme følelse af stress, rædsel og dirrende arrigskab eller nærmere bestemt – præcis samme følelse som jeg havde, da håndklæderne pludselig hang snorlige i Julia Roberts badeværelse. Isnende rædsel!

Instruktøren Michael Apted er nok mest kendt for James Bond filmen ”The World is not enough” fra 1999 eller Enigma fra 2001 med Kate Winslet og vores egen Nikolai Coster-Waldau, men han har også lavet så fantastiske film som ”Gorillaer i disen” med Sigourney Weaver og Nell med Jodie Foster.

Filmen er skrevet af Nicholas Kazan, søn af den legendariske instruktør og producer Elia Kazan. Nick Kazan, som han ofte kaldes havde også en finger med i spillet bag produktioner som Bicentennial Man med Robin Williams, Frances med Jessica Lange og Mathilda som er baseret på Roald Dahls bog Mathilda - en skøn bog i øvrigt!

Jennifer Lopez spiller forrygende som Slim, faktisk er jeg ikke specielt vild med hende, men hun skal da have den ros hun fortjener.
Hun er fantastisk som Slim, der vil gøre alt for at redde sin datter og sig selv.
J-Lo har tidligere været med i film som: Anaconda, U-Turn og The Wedding Planner m.fl og er, pr. 25. april 2003, biografaktuel med filmen Storbyens små mirakler.

Mitch spilles af Billy Campbell, som vi ellers kender som en virkelig skøn mand i tv-serien ”Once and Again”, det er helt nedslående at se, hvor godt han spiller psykopat.
Lidt lige så underligt som at se Ulf Pilgaard afsløret som morderen i Nattevagten.

Ginny spilles af Juliette Lewis, bestemt en kommende megastjerne – en af de mest talentfulde unge skuespillere i Hollywood, er nok mest kendt fra Cape Fear og From Dusk till Dawn. Hende kommer vi til at se i mange år fremover! Hun har allerede, trods sin unge alder (født 1973) arbejdet med instruktører som Martin Scorsese, Woody Allen, Lasse Hallstrom, Oliver Stone og Garry Marshall. Ganske imponerende!

Joe spilles af Dan Futterman, der herhjemme nok er mest kendt fra tv-serier som Sex and the City, Will og Grace og Amys ret.

Robbie spilles af Noah Wyle, også kendt og elsket som den unge læge Carter i tv-serien Skadestuen.

Der skal muligvis kvindeøjne på denne film for at den kan få en "fair" anmeldelse, for så langt fra virkeligheden, som jeg har hørt den omtalt andetsteds, er den altså heller ikke, man hører jo ind imellem om forhold, som i virkeligheden udvikler sig endnu værre – og hvis bare en enkelt kvinde får mod til at bryde ud af sådan et forhold, så er vi nået et godt stykke.
Vist er filmen lidt moraliserende, men moral er, efter egen mening, i mange tilfælde også ganske undervurderet i virkelighedens hverdag.
- Og her går vi så ikke ud fra at, ”hvis moral er godt, så må dobbeltmoral være dobbelt så godt” – næh nej, den går ikke Granberg. Moral defineres bl.a. også som udholdenhed og kampvilje, og det er vel ikke så ringe endda, vel?

Måske er den lidt i overkanten, med de meget udpenslede karikaturer, men den er bestemt værd at se!

Filmen får 5 stjerner, den manglende stjerne er på grund af, at jeg ligesom manglede noget mere om deres forhold, inden det gik galt. På de første 12-15 minutter er man allerede nået helt fra deres første møde til deres datter er omkring 4 år.

Ekstramateriale:
Der er en utrolig mængde af ekstramateriale på denne DVD, næsten lidt for meget.
Man ser nogle fraklip, som ikke er specielt gode.
Man ser nogle trailers, måske lidt kikset efter man har set filmen, men ellers ok.
Skuespillerne, instruktør og en masse andre mennesker kommer med deres guldkorn til livet og deres egne vurderinger og tanker omkring filmen og temaet – ok i starten men bliver hurtigt langtrukkent.
Man ser en musikvideo med Jennifer Lopez.
Bedst af ekstramaterialet er afsnittet om Krav maga, meget spændende!

Ekstramaterialet får kun 3 stjerner, mest fordi det altså ikke er ligemeget hvad man fylder på - hellere lidt men godt!
I øvrigt kan man kun vælge mellem engelske eller hollandske undertekster – det betyder intet for mig personligt, men nogle ville nok helst have danske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Enough
Original Titel: Enough
Premieredato: 4. september 2002
Instruktør: Michael Apted
Skuespillere: Jennifer Lopez, Billy Campbell, Juliette Lewis, Dan Futterman, Noah Wyle
Spilletid: 110 min.
Selskab: Colombia Tristar, Nordisk Film 2003
Genre: Thrillerbanner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...