Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Enough Said

23. oktober 2014 af Sidsel Runge Kristensen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Enough Said billede

Sød og humoristisk fortælling om ny kærlighed mellem garvede mennesker.

Jeg tror, det er svært ikke at sidde og smile, når Julia Louis-Dreyfus og den nu afdøde James Gandolfini mødes med humor og god kemi i denne indie-komedie om kærlighed 50+.

Eva (Louis-Dreyfus) er fraskilt og bor med sin teenager-datter, der med en fod ud ad døren er ved at gøre sig klar til at flytte på college. Emotionelt mærker Eva dermed et tomrum og har svært ved at vænne sig til tanken om at bo alene. Helt nervøs er man dog ikke for Eva, for hendes tilgang til tilværelsen med dens relativt ensformige hverdag, klarer hun med et skævt smil og et glimt i øjet – selv når der ikke lige er nogen til at modtage dem.

Romance-mæssigt sker der ikke meget i hendes liv, og langt hen ad vejen synes hun tilfreds med at tilbringe aftentimerne med at strikke derhjemme eller hænge ud med sin datter og hendes veninde. Alligevel er det med antennen oppe, hun en dag tager med venneparret til fest. Hun konkluderer dog hurtigt, at der ikke er nogen, hun finder attraktiv, og det er med den replik, hun bliver præsenteret for den lidt hjemlige Albert (Gandolfini), der giver hende ret i, at de befinder sig i lidt af en grim forsamling.

Problematikken opstår, da Eva opdager, at hende nye massageklient er Alberts ekskone, og Eva langsomt begynder at overføre problemerne fra deres ægteskab til sit eget voksende forhold til Albert.

Enough Said er en relativt stilfærdig film, der ikke rykker sig voldsomt meget, men holdes oppe af en kvik dialog og af akavede hverdagssituationer gjort charmerende af figurernes håndtering af dem. På deres første date, brunch hos Albert, gør en pinligt berørt Eva ham for eksempel opmærksom på, at hun altså kan se hans penis, hvortil han lettere forfærdet undskylder sig for at skifte bukser, men hurtigt stikker hovedet ud i køkkenet igen for at høre, hvad hun havde syntes om synet.

Hovedsageligt er det Julia Louis-Dreyfus, der skal krediteres. Der findes ikke mange med hendes komiske talent – et komisk talent, der domineres af hvor imponerende ubesværet, det forekommer. Det er diskret på en sådan måde, at det stjæler al opmærksomheden, hvilket er en af grundende til at man, til trods for at Louis-Dreyfus stort set er til stede i alle scenerne, ikke bliver træt af hendes selskab.

Evas forhold til sin datter virker tilmed troværdigt og rammer en genkendende balance mellem at søge tilknytning og ønske afstand. Derudover afholder Enough Said sig ikke fra at vise nogle forventelige rynker og omfavner nærmest muligheden for at zoome ind på lidt vinkefedt og nogle kun gennemsnitligt velplejede fødder. Det er forfriskende.

Derfor synes jeg Enough Said er en solid 4-stjernersfilm, som sagtens kan genses. Ekstramaterialet er sparsommeligt og indebærer blot nogle hurtigt sammenklippede fraklip, som jo jo, er fine nok, men er lidt for interne til at være mere end et par stjerner værd. Det gør dog ingenting, for filmen er charmerende nok i sig selv.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Enough Said
Original Titel: Enough Said
Premieredato: 30. oktober 2014
Instruktør: Nicole Holofcener
Skuespillere: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Toni Collette, Catherine Keener, Ben Falcone, Tracey Fairaway, Tavi Gevinson
Spilletid: 93 min.
Selskab: Fox Searchlight Pictures, Likely Story, 20th Century Fox, 2013
Genre: Drama , Humor , Romantik
Link: http://www.foxsearchlight.com/enoughsaid/
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...