Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Escape at Dannemora

7. maj 2020 af Peter Kruse Dam Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Escape at Dannemora billede

Ben Stillers fængselsthriller, ”Escape at Dannemora”, er langt fra den mest dynamiske serie på markedet, men har man nok tålmodighed, bliver man belønnet med et buldrende intenst fangeflugtdrama, baseret på virkelige hændelser, hvor trioen Patricia Arquette, Benicio del Toro og Paul Dano leverer blændende skuespilspræstationer.

Når man siger Ben Stiller vil man formentlig ikke sige ”intenst og nervepirrende fængselsdrama” efter hans navn – hverken som instruktør eller skuespiller. Han er tværtimod kendt for sine hovedroller i underholdende komedier såsom ”Something about Mary”, ”Meet the Parents”, ”Night at the Museum”, ”Tropic Thunder” og den rørende, lille perle ”The Secret life of Walter Mitty”. Men som instruktør udviser han med miniserien ”Escape at Dannemora” nye sider af sit filmiske talent, hvor han flot instruerer de utrolige, sande begivenheder om en mindst ligeså utrolig fangeflugt fra et topsikret amerikansk fængsel.

Serien er baseret på den sande historie om fangerne Richard Matt og David Sweat, som planlægger og gennemfører en storslået flugt fra fængslet, Clinton Correctional Facility, Dannemora, New York. Med hjælp fra den naive og følelsesmæssigt ustabile, Joyce Mitchell, får Matt og Sweat smuglet nok redskaber ind i fængslet til at kunne realiserer en drøm de begge deler – at forlade fængslet og på ny smage frihedens sødme.

Paul Dano og Benicio del Toro brillerer i rollerne som de to, manipulerende fanger, og specielt del Toro rammer en fin blanding af morbid humor og blodtørstig psykopat. Ligeledes er det dejligt at se 90/00’er stjerner som Bonnie Hunt og David Morse give fint liv til et par biroller. Men det er Oscarvinderen Patricia Arquette som stjæler filmen med hendes stærkt bevægende præstation i rollen som Mitchell. Sminket til randen af uigenkendelighed, leverer hun en præstation fyldt med nerve, sårbarhed og nuancerede detaljer, alt sammen præsenteret igennem en karakter, som bliver udnyttet og manipuleret med til det maksimale.

Ben Stiller ligger dog aldrig skjul på, at Mitchell ikke er nogen helt. Men han udfordrer seeren til selv at vælge om hun er et decideret offer eller fuldt ud medskyldig. Det er et spørgsmål som lades stå til fortolkning for egen regning.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount

Titel: Escape At Dannemora
Original Titel: Escape at Dannemora
Premieredato: 18. juli 2019
Instruktør: Ben Stiller
Skuespillere: Patricia Arquette, Benicio del Toro, Paul Dano, David Morse, Bonnie Hunt
Spilletid: 440 min.
Selskab: Showtime, 2018
Genre: Drama , Krimi , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...