Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Et Bryllup

9. september 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Et Bryllup billede

To familier mødes i denne ceremoni, en fornem på fallittens rand og en nyrig (uden de gode manerer), og det hele udvikler sig til frygtelige sandheder, tragedie, komik, og med død til følge.

Sloan er af fornem afstamning, dog i rigelige mængder iblandet italiensk, af ikke diskussionsbar materiale. Dino Sloan (Desi Arnaz Jr.) er den heldige brudgom der skal giftes med den nyrige og bøjlebelagte Muffin (Amy Stryker). Og en meget aldrende biskop tager sig af ritualet, hakkende og pensionsmoden, med et støjende filmhold der udødeliggøre begivenheden, og hele tiden er i nærheden denne film igennem.
Festlighederne fortsætter på Sloans domicil. Desværre vælger familiens overhovedet, der er sengeliggende, at ånde ud for sidste gang, så nu har familien travlt med deres drikfældige huslæge at skjule dette.
Der er mange lig i lasten forskellige steder, der er virvar og kaos, og brudens mor Tulip (Carol Burnett) er pludselig blevet jaget vildt af den godt spændstige ballon i jakkesæt, gommens onkel (Pat McCormick), der har fået et gallopperende hjerte med røde kinder til.
Flere ubehagelige overraskelser er på vej, og forvirringen kun tiltagende.

I Fellinis afsindige fodspor forsøger Altman her at gøre forsøget efter, at holde styr på kaoset, at afbilde vanviddet, at tilføre melodramatikken, desperationen, tragedien men især også komikken, og kan ikke rigtig styre sig satirisk, alt bliver karikeret, for så pludselig senere at vise sig i et dramatisk lys. Desværre for filmen at Altman ikke holder sig med sin bidende satire, som i fremragende film som ”The Player”, især ”Short Cuts” og ”Gosford Park”som også har dette store persongalleri. Det har han styr på, og rammer med denne film, også sære mesterlige øjeblikke.

Der er en ung særdeles bedårende Mia Farrow, som spiller den meget erotisk uskyldige Buffy, og Carol Burnett der havde en evne til at fylde enormt, hun er en af filmens bærende kræfter.
Filmen er helt tilbage fra 1978, hvor Altman udforskede nye stilarter, og denne har vist den nye vej han siden hen fyldte. Der er mange ukendte i hans katalog der er værd at udforske.
Men denne, ”Et Bryllup” gør sig lige akkurat fri fra de tre til fire stjerner, på grund af momentvis veloplagt underholdning.

Intet ekstra materiale til denne dvd udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Criterion Film.

Titel: Et Bryllup
Original Titel: A Wedding
Premieredato: 8. august 2007
Instruktør: Robert Altman
Skuespillere: Caroll Burnett, Mia Farrow, Geraldine Chaplin, Lauren Hutton, Paul Dooley, Amy Stryker, Desi Arnaz Jr., Pat McCormick
Spilletid: 120 min.
Selskab: 20th Century Fox/1978
Genre: Andetbanner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...