Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

”Et par kopier til vennerne er vel OK, ikke?”

4. september 2006 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

”Et par kopier til vennerne er vel OK, ikke?” billede

Det er budskabet i fire nye film, som filmbranchen nu på eget initiativ har fået produceret og finansieret for at sætte fokus på det voksende kopieringsproblem, den står overfor.

Filmene er instrueret af Søren Fauli og har - udover Fauli selv - Trine Dyrholm, Nicolas Bro og Sofie Gråbøl i hovedrollerne. De fire film er spydspids i en omfattende kampagne med overskriften ”Drop Kopierne, Bevar Originalerne”.

I de seneste år er filmbranchen blevet hårdt ramt af ulovlig kopiering - især danskernes afslappede holdning til ”lige at snuppe et par kopier til vennerne” koster branchen dyrt. Derfor er film- og videobranchen nu gået sammen om et fælles tiltag, der skal skabe fornyet fokus om emnet.

Michael Fleischer, Adm. Dir. SF Film A/S, siger: - Det, der er brug for, er en decideret holdningsændring hos danskerne. Det er vigtigt at slå fast, at man stjæler, når man kopierer og downloader ulovligt. Det er strafbart – også selvom det bare er til et par venner. Film skal ses i biografen og købes eller lejes som originale DVD’er – på den måde er vi alle med til at sikre den fremtidige danske filmbranche.

Søren Fauli har instrueret de fire film, og budskabet er enkelt – tænk hvis vi i andre sammenhænge var lige så afslappede med ”lige at snuppe et par kopier til vennerne”, som vi er, når det gælder film og musik.

De fire film vil blive vist i biograferne fra efterårsferien og desuden anvendt som trailer på en lang række DVD-udgivelser. Samtidig bliver de startskuddet til en større kampagne, der også omfatter resten af den danske rettighedsbranche. Det fælles kampagnetema er ”Drop Kopierne – Bevar Originalerne”, som bl.a. vil sætte sit præg på video- og pladebutikker og indgå i branchens annoncering, på løbesedler og t-shirts m.m. fra midten af september med RettighedsAlliancen(*) som afsender.

De fire film er produceret af Adm. Direktør Michael Fleischer, SF Film A/S, samt Producent Nina Crone, Crone Film A/S, med støtte fra DFI, Videogramforeningen, FilmRet, Danske instruktører, Dansk Skuespillerforening, Nordisk Film Fonden, RettighedsAlliancen, Producentforeningen, Dicentia, SF Film A/S, Crone Film A/S og FAFID.

(*) Følgende organisationer står bag RettighedsAlliancen:
Dansk Artist Forbund, Danske Dramatikeres Forbund, Danske Filminstruktører, Dansk Journalistforbund, Dansk Kapelmesterforening, Dansk Musiker Forbund, Dansk Skuespillerbund, Dansk BiblioteksCenter A/S, Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening, Dansk Handel & Service, Gramex, KODA/NCB, Filmret, Foreningen af Danske Videogramdistributører, Forening af Filmudlejere i Danmark – FAFID, Producentforeningen, IFPI Danmark.banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...