Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Twisters


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Eventyret om Despero

25. august 2009 af Malene Vinther

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Eventyret om Despero billede

En ny familie film, spændende og alvorlig. Dog alt for rodet og usammenhængende.

I landet Dor er julen ikke vigtig, de fejrer den naturligvis, men den bedste dag er den årlige suppedag. Mesterkokken tiberedder den magiske og yderst velsmagende suppe, serverer den for de kongelige og senere for folket, men en dag bliver skibsrotten Roscuro (
Dustin Hoffman) så betaget af duften, at han bare må smage suppen, han ender dog i Dronningen tallerken og hun dør af bar’ forskrækkelse. Efter dette bliver landet Dor mørkt og farveløst, det regner ikke og solen vil ikke skinne. Af sorg forbyder Kongen rotter og suppe. Den stakkels rotte må flygte fra sit liv på jorden, ned i dybet, til Rotteland. I mellemtiden er filmens helt blevet født – Despero (Matthew Broderick), en meget lille og højst usædvanlig mus, som ikke gør som de andre. Han vi hverken krybe sig samen, pile eller pibe. Han er frygtløs, en kvalitet som hos mus er meget ildeset. Despero finder, efter et møde med slottets prinsesse Pea (Emma Watson), ære, stolthed og mod, som vigtige værdier og dette betyder, at han bliver bortvist fra muselandets fællesskab til Rotteland. Han har dog svoret prinsessen som sidder i længsel på sit slot, at hams færd vil være at stoppe prinsessens længsler, hun ønsker, at alt skal være som før, lykkeligt og lyst.. I Rotteland møder Despero Roscuro, som er skyld i baladen og de vil sammen forsøge at redde landet Dor fra elendighed, men da prinsesse Pea ikke vil acceptere Roscuros underskyldning, bliver hans sind så formørket, at han overtaler prinsessens tjenestepige Miggery Sow (Tracey Ullman) til at kidnappe prinsesse Pea, så hun selv kan blive pr op til det helt store eventy op til det helt store eventyrinsesse.

Tales Of Despereaux er en børnebog, skrevet af Kate DiCamillo i 2003 og er skrevet om til animations film af Will McRobb i 2008. Filmen ligger rigtig godt fra lang, den er flot animeret og der er kælet for detaljen (det er godt nok sjældent efterhånden der ikke er det) og de ligger op til det helt store eventyr, hvor vore helt skal ud på den helt store rejse. Det kommer bare ikke. Det meste af filmen virker som en indledning og det vi forventer vil komme i et klassisk eventyr kommer slet ikke. Alt foregår på slottet, uden at vores hoved ”personer” ved det og musene og rotterne gør ikke noget egentligt eventyrligt, dermed ikke sagt, at de ikke både kan tale, og på den ene eller anden måde fange og slå et menneske ihjel. Udover det, er der flere ting der skiller det fra et almindeligt eventyr, nemlig at vi får et lille glimt af social ulighed, og uretfærdighed. Noget som i filmen fylder forvirrende lidt og i virkeligheden kun er en lille bihistorie, som sandsynligvis har haft en meget større rolle i bogen. Miggery Sow bliver gjort til skurken, selvom hun som spæd er blevet givet væk til fremmede og det meste af sit liv arbejdet som slave indtil hun bliver solt til slotet sammen med grisene. Denne piges oprør mod den forfærdelige behandling hun har fået bliver i filmen, måske fejlagtigt, fremstillet som en dårlig ting. Det er tydeligt at karaktererne er mere dybe end i andre eventyr og det er en af de ting der trækker filmen op, men det er langt fra nok. Filmen er lidt rodet og usammenhængende og man har en fornemmelse af, at for at der var meget mere at kommer efter i bihistorierne. Som en positiv ting kan også nævnes, den meget litterære måde man har valgt at fortælle filmen. Der er en voice-over fortæller og kommentarer til hvor vi befinder os, som højst sandsynligt også er i bogen. Filmen ender på 3 stjerner, selvom jeg har været i tvivl om den kun skulle have to. Der er ikke ret meget charme i filmen, den er ikke sjov og det er ligesom om, at man har været nødt til at skærre voldsomt i bogens tekst for at filmatisere den. Der er altså noget galt, hvis jeg, uden at have læst bogen kan fornemme at der mangler noget. Desuden er filmes helt Despero, en træls lille satan, som man ikke føler den store sympati for. Filmens tagline er "Small Hero. Big Heart" og han vil kæmpe for retfærdighed. Der er bare ingen i denne film. Despero ønsker tilsyneladende kun at redde den smukke prinsesse, og de fattige bøndere får ikke så meget som et tak. Om dette er meningen eller om filmen bare ikke har formået at fremstille budskabet korrekt, er jeg ikke klar over. Dog ender den på tre, fordi den har noget potentiale og børn vil sikkert finde den underholdende.
Universal Pictures.

Titel: Eventyret om Despero
Original Titel: Tales Of Despereaux
Premieredato: 7. juli 2009
Instruktør: Sam Fell, Robert Stevenhagen
Skuespillere: Matthew Broderick, Dustin Hoffman, Emma Watson, Tracey Ullman, Kevin Kline
Spilletid: 93 min.
Selskab: Universal stiudos, 2008.
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...