Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...
Årets Danske Fil...
Night Terrors Fi...
Game Of Thrones ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Dead Don't Die
The Dead Don't Die billede

Portræt Af En Kv...
Ellevilde Ella
Klovn The Final
Ser Du Månen, Da...
De Særlige


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Everybody Has a Plan

5. november 2013 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

Everybody Has a Plan billede

Når et bistade ikke fungerer, kan man udskifte dronningen: det kan man ikke med mennesker.

Dobbelt op på Viggo
Pedro (Viggo Mortensen) lever et kriminelt liv i den argentinske Paraná Delta region, men har fået kræft og hans dage er talte. Inde i storbyen Buenos Aires er hans tvillingebror, børnelægen Agustín (Viggo Mortensen) frustreret og træt af sit liv, og beslutter at ende sit ægteskab. Pludselig dukker Pedro op hos Agustín for at bede ham ende sine smerter ved at tage hans liv. Nu ser Agustín sin chance for at starte sit liv forfra. Ved at ende Pedros liv, kan han overtage sin brors identitet, og få folk til at tro, at broderes lig er sit eget. Agustín kender dog ikke noget til den kriminelle og farlige verden, som Pedro var en del af.

Agustin finder selvfølgelig i sit nye liv mere foræret end han havde regnet med. For når han overtager sin brors liv, vil han så også overtage broderens kriminelle løbebane? Kan han i mødet med alle sin brors bekendtskaber opretholde løgnen og facaden uden nogen fatter mistanke? Og har han husket at slette alle spor for sin kone, så hun ikke fatter mistanke midt i sorgen?

Flot skuespil, men vekslende personinstruktion
Everybody Has a Plan er et Argentinsk kriminaldrama instrueret af den debuterende instruktør Ana Piterbarg. Rent historiemæssigt, replikmæssigt og skuespilsmæssigt bærer filmen til tider præg af instruktørens uerfarenhed, men andre gange virker instruktøren sikker og rent visuelt, kan man ikke sætte en finger på filmen.

Nogle gange føles det lidt underligt, den måde Agustin passer lidt for godt ind i det overtaget liv, han i forvejen intet kendte til. At folk ikke undrer sig mere over, at han ikke længere kan genkende dem, ikke længere han huske deres fortid sammen eller at han i det hele taget opfører sig anderledes. Det skal laves med tungen lige i munden, og tungen falder lidt til ene og den anden side i ny og næ.

Viggo Mortensen i hovedrollen gør det som altid solidt. I begyndelsen kan man godt undre sig over, hvorfor Mortensen har villet påtage sig en rolle i en argentinsk produktion med en debuterende instruktør. Men efterhånden som filmen udspiller sig, kan man sagtens se filmens potentiale og kvalitet, samt hvorfor Mortensen tog udfordringen op. Overfor Mortensen finder vi den fremragende, smukke og forførende Sofía Gala som Rosa, der var forelsket i Pedro, men bliver det endnu mere i den mere sympatiske Agustin.

Også på rollelisten finder vi Soledad Villamil som Agustins kone. Villamil er nok mest kendt fra Øjnenes Hemmelighed (El secreto de sus ojos), der vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 2010. Desværre får hun ikke meget skærmtid.

På trods af skønhedsfejl
Everybody Has a Plan er et ganske underholdende drama, specielt taget i betragtning den debuterende instruktør. Kun små skønhedsfejl trækker filmen ned fra et ellers højt niveau, men visuelt og skuespilmæssigt, takket være Mortensen og Gale, er filmen i den grad seværdig. Dog virker den overordnede bistadelogik, som en smule påtaget. Men hvis Ana Piterbarg får lidt mere erfaring i fremtiden, kan hun blive en spændende instruktør at følge.

Titel: Everybody Has a Plan
Original Titel: Todos tenemos un plan
Premieredato: 5. november 2013
Instruktør: Ana Piterbarg
Skuespillere: Viggo Mortensen, Sofía Gala Castiglione, Soledad Villamil, Daniel Fanego, Javier Godino
Spilletid: 118 min.
Selskab: Scanbox, 2013
Genre: Drama , Krimi , Thriller
Link: http://www.todostenemosunplan.com/

banner
Overskrift Højre Block
De særlige
Just Mercy
It Chapter Two
The Kominsky Met...
Angel Has Fallen
Gotham - Sæson 5
Jojo Rabbit
Amazing Grace
De Forbandede År
Bjørnene fra Sic...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...