Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Nominerin...
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Druk
Druk billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Evolution

23. juni 2016 af Lykke Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Evolution billede

Fransk særpræget gyser er et drømmeagtigt syretrip

Lucile Hadzihalilovics Evolution foregår i et mystisk, dystopisk univers, hvor unge drenge bliver kirurgisk implementeret med fostre.

I filmen følger man 11-årige Nicolas, som bor med sin mor i en landsby nær havet. I byen lever kun kvinder og unge drenge - der er ikke et spor af voksne mænd nogen steder. Er det en mørk fremtid, en anden planet - eller bare Nicolas drøm?

Da Nicolas finder en død dreng på bunden af havet, begynder han at tvivle på sine omgivelser og kvindernes forklaringer.

Mere underligt bliver det, da Nicolas og andre lokale drenge bliver indlagt på et hospital og udsat for medicinske eksperimenter. Hospitalet er en mareridtsagtig fabrik, hvor drengene bliver passet af udtryksløse, tavse sygeplejersker. Her opdager Nicolas, at han og de andre drenge bliver kirurgisk implanteret med fostre uden at nogle sætter spørgsmålstegn ved det.

Evolution er en æstetisk flot gyser, der er fuld af stemningsmættede billeder. Filmen svæver et sted mellem drøm og mareridt, og er fuld af skræmmende, surrealistiske scener, der leder tanken hen på science-fiction, body horror og fremtidsgysere. Evolution undgår de sædvanlige gyser-klicheer, men kryber under huden på en med sine groteske scenarier, der giver det ene chok efter det andet.

Filmen opbygger langsomt en urovækkende stemning, men opnår dog ikke helt sit potentiale som en erotisk og dystopisk gyser. Som seer sidder man tilbage med en følelse af at filmen virker uforløst, og at mareridtet kunne være udfoldet mere. Men hvis man er interesseret i anderledes gyserfilm, er filmen bestemt værd at se for sin visuelle opfindsomhed og smukke naturbilleder.

Titel: Evolution
Original Titel: Evolution
Premieredato: 23. juni 2016
Instruktør: Lucile Hadzihalilovic
Skuespillere: Max Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie Parmentier
Spilletid: 81 min.
Selskab: Potemkine films, 2015
Genre: Drama , Gyser , Sci-Fi , Thriller

banner
Overskrift Højre Block
The Defeated
After We Collided
The Silencing
Like a Boss
Druk
Hamilton
Bridgerton
Equinox
Soul
Timmy Taber: Ing...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...