Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billede

Dronninggambit


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Excision.

28. april 2013 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Excision. billede

Excision er en fin lille independent film, der beviser at man ikke behøver det store budget for at kunne lave noget spændende, anderledes og medrivende. Den groteske historie vil måske holde mainstream publikummet borte, men dem der tør give den en chance, får bestemt en oplevelse.

Pauline (Annelynne McCord) er 17 år og har det ikke nemt. Meget af familiens opmærksomhed går til hendes lillesøster Grace der lider af en alvorlig lungesygdom. Pauline vil så gerne have sin moders (Traci Lords) respekt, men bliver gang på gang sat i anden række. I skolen går det heller ikke specielt godt. Hendes udsende og underlige opførsel skræmmer de andre elever, og specielt de jævnaldrende drenge vil ikke have noget med hende at gøre. Hvilket Pauline naturligvis er ked af, da hendes største ønske er at få taget sin mødom. Hun har våde drømme om blod, sex og grænseoverskridende operationer. Hun får overtalt en dreng til at hjælpe med hendes mødom, og vælger som et ekstra lille krydderi, at han skal gøre det imens hun har sin mensturation, hvilket naturligvis kommer lidt som en overraskelse for den udvalgte. Pauline kommer længere og længere ud i tovene, og langsomt ser en plan om at hjælpe hendes lillesøster med at få et par nye lunger, dagens lys. Men hvem skal donere lungerne? Så kommer hun i tanke om naboens irreterende pige, og operationen kan snart tage sin begyndelse.

Excision er en forlængelse / opdatering af en kortfilm fra 2008 af sammen navn. Uddybelsen af historien er man sluppet godt fra, og ideen er så blevet solgt godt nok til, at man har kunnet få kendte navne med som Traci Lords, Ray Wise, John Waters og selveste Malcolm McDowell med. Dette har helt sikkert også været med at at filmen er blevet set. Men heldigvis kan den meget andet end at flashe et star cast. Den har nemlig en foruroligende historie med sig, der selvfølgelig er taget til ekstremerne, men dog stadigvæk bærer elementer af problematikker som alle teenagerer må igennem. Dette gør historien nærværende på en underlig frastødende måde.

Hovederollen som Pauline spilles af Annelynne McCord der er kendt for sine roller i Nip/ Tuck og 90210. Her får hun virkelig lov til at prøve kræfter med noget anderledes, og hendes portræt af den mørke og forstyrrede teenager sidder lige i skabet.

Er man til Amerikansk independent film der tør lidt mere, er Excicion måske den lille perle du har gået og ventet på, og så er det jo dejligt at det Danske selvskab Another World Entertainment altid har en finger på pulsen, og ved hvad der rør sig af spændende nye titler i den lettere makabre genre. Excision er både ude på DVD og Blue Ray i Danmark til billige penge.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet er spændende og indeholder interview, kommentarspor og trailer til filmen og et trailershow med andre titler fra Another World Entertainment.

Ekstramaterialet får 3 stjerner ud af 6 mulige.

Billedet står skarpt, og lyden kan nydes i Engelsk Dolby Digital 2.0 og 5.1. Filmen kan ses med Danske, Norske, Svenske og Finske undertekster.

Excisions er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Excision.
Original Titel: Excision.
Premieredato: 28. april 2013
Instruktør: Richard Bates Jr.
Skuespillere: Annalynne McCord, Traci lords, John Wathers, Malcolm McDowell, Ray Wise.
Spilletid: 80 min.
Selskab: 2011
Genre: Andet
banner
Overskrift Højre Block
Emma
Cherry
A son
Coming 2 America
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The DigKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...