Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fakiren Fra Bilbao.

24. september 2005 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fakiren Fra Bilbao. billede

Bjarne Reuters spændende børnebog kommer flot til live i denne børnegyser, hvor de vokse bestemt også kan kigge med. Der er eventyr for alle pengene.

Tvillingerne Emma ( Julie Zangenberg ) og Tom ( Aksel Leth ) flytter med deres mor ( Sidse Babett Knudsen ) til en lille by, hvor hun har fået nyt arbejde. Igennem den lokale ejendomsmægler bliver familien tilbudt at købe et gammelt, faldefærdigt hus billigt. Huset har stået tomt i årevis og ligger øde i byens udkant, lige op til den dystre kirkegård. Et rigtigt spøgelseshus. Ejendomsmægleren, den bizarre Hr. Moony ( Ole Thestrup ) som også er byens bedemand, fortæller at huset har fået tilnavnet ”Elgens Øje”, fordi et stort elsdyrshoved med kun ét øje engang hang i hall’en. Emma synes, at hun kan fornemme, at huset har en sjæl. Som om det gerne vil i kontakt med dem. Tom siger, at hun er tosset, og at det gamle skidt ikke er værd at bruge penge på. Det lykkes dog Moony, at få moderen overtalt til at købe huset. Familien flytter ind i ”Elgens Øje”. Mens moderen er på arbejde går børnene på opdagelse i husets mange kroge. I kælderen opdager de en mystisk lem, aflåst med en solid hængelås. Før børnene når at undersøge det nærmere, får de uventet besøg af et suspekt ægtepar, som tilbyder at købe huset for en pæn sum penge. Parret er meget påtrængende, hvilket gør Tom og Emma mistænksomme. Tvillingerne opdager snart, at ægteparret i virkeligheden er et berygtet forbryderpar forklædt som mand ( Peter Gantzler ) og kone. De har for nogle år siden stjålet verdens mest kostbare DIAMANT-RING fra den royale juvelsamling. De blev fanget, men politiet fandt aldrig diamanten. Nu er de to forbrydere igen på fri fod, og Emma og Tom er ikke i tvivl om, at diamanten må være gemt i kælderen bag den aflåste lem. Tvillingerne begynder deres egen jagt på juvelen. De bryder låsen op til skakten i kælderen. Men alt hvad de finder er en gammel kuglepen, med en lille plastikfigur flydende i en væske. De skal til at smide kuglepennen væk, da de opdager, at figuren indeni er levende! Emma åbner kuglepennen og lukker figuren ud, og med ét står der en grønlig og ildelugtende voksen skikkelse foran dem – Fakiren fra Bilbao ( Moritz Bleibtreu ). Han viser sig at være et gammelt venligt cirkusspøgelse. Tvillingerne skal nu finde diamanten, holde juveltyvene på afstand og samtidig holde Fakiren hemmelig for deres mor. Det udvikler sig til en hæsblæsende, nervepirrende og morsom forviklingshistorie, hvor intet er som det umiddelbart ser ud, og hvor ingen er til at stole på. Men ved hjælp af tvillingernes snarrådighed og takket være magisk hjælp og pudsige indfald fra deres nye ven Fakiren, lykkes det at finde skatten, bevare huset og bringe en ny mand ind i moderens liv!

Instruktøren Peter Flinth fortæller om hans oplevelse med fakiren fra Bilbao: Bjarne Reuters veloplagte og fantasifulde bog ”Fakiren fra Bilbao” indbyder ved første læsning til at blive filmatiseret, med sine visuelle beskrivelser, farverige karakterer og elegante blanding af humor og spænding. En historie om en lille familie som flytter ind i et spøgelseshus i en mærkelig lille by et sted på landet. En rigtig familie-gyser med masser af grin og skægge, nærmest surreelle optrin. En underholdende fortælling som vi nu har haft fornøjelsen af at omsætte til film.
Det har været en spændende og krævende proces. En stor udfordring at bringe Bjarne Reuters skæve og detaljerige fortælle-univers op på lærredet. At omsætte en så fantasifuld bog som ”Fakiren fra Bilbao” til et stramt film-manuskript er ikke nogen let opgave. Vi har været tvunget til at vælge fra undervejs, for at holde os til den røde tråd og vi har udviklet personerne i takt med at de er blevet castet med skuespillere, som tilfører rollerne personlighed og særpræg. Men med nogle af vores bedste komedie-spillere i voksenrollerne og to geniale – og rutinerede – børneskuespillere i hovedrollerne, har jeg som instruktør haft det bedst tænkelige udgangspunkt for at bringe liv i filmversionens karakterer og forhåbentlig skabe en ligeså underholdende fortælling som i bogen.
Historien udspiller sig i et lille samfund ”et sted” i provinsen, hvor størsteparten af filmen foregår i og omkring et forfaldent gammelt hus med det mystiske navn ”Elgens Øje”. Den ene hovedperson er en gammel cirkus-artist som er blevet tryllet ind i en kuglepen, hvor han har ligget i over 50 år indtil filmens to børn finder ham og lukker ham ud. Så det i sig selv har været en stor udfordring til scenografi og visual effects på denne film. Særlig når forventningerne hos det unge publikum er lige store, uanset om det er en amerikansk multimillion produktion eller en dansk familiefilm med begrænset budget.
Vores styrke har derfor været et opfindsomt og talentfuldt team bag filmen, som har forstået at vride budgettet til sidste dråbe – og skabe et ”look” med både format og stil.
Samtidig har jeg som instruktør valgt at fokusere på fortællingen, stemningen og karaktererne og begrænse brugen af special effects til hvor det har en dramatisk betydning. ”Fakiren fra Bilbao” er således blevet en dynamisk film som er meget tro mod bogens karakterer og humoristiske tone, men som frem for alt har sin egen stil med stemningsmættede billeder og spændingsskabende fortællerytme.
”Fakiren fra Bilbao” er blevet en selvstændig film, som kan ses og opleves uden forkundskab til nogen bog - takket være den originale fortælling!

Det er bestemt lykkedes Peter Flinth og Co. At lave en helt fantastisk familiefilm, der lægger vægt på gyset og den fantastiske historie.
Grunden til at den virker så godt er fordi den tager sin målgruppe seriøst. Det er først og fremmest en ungdoms/børnefilm, men det voksne publikum kommer bestemt ikke til at kede sig, hvis de skulle få lyst til at se med, for fakiren Fra Bilbao byder på lidt af hvert. Der er humor, gys, stemning og charme så selv den mest kræsne skulle blive stillet tilfreds. Stemningen er ofte så tyk at den driver ned over skærmen, og så er det er rart at se at dansk film, når de vil, virkelig kan skabe spændende dekorationer og locations. Også de mange computer effekter er flot udført og svære at gennemskue. Dertil kommer Bjarne Reuters medrivende historie og spændende og ofte meget karikerede persongalleri. Disse kommer også flot til live, med super skuespillerpræstationer fra alle de medvirkende.

Alt i alt er Fakiren fra Bilbao noget af det bedste indenfor den genre, der er set i lang tid. Så tænd stearin lysende, frem med familieguffen og lad jeg forføre af tidens bedste bud på underholdning for hele familien.

Ekstramateriale:

Bag om filmen: et fint lille dokomentar der let løber hen over produktionen af denne forrygende ungdoms/børne gyser. Her fortælles hurtigt om de computer effekter der er blevet brugt. Blandt andet til at skabe huset og den uhyggelige kirkegård. Der er også fint vist hvordan steder på Langeland, omkring Tranekær er blevet brugt til locations i filmen. Desuden er der masser af samtaler med cast og crew, der hver giver deres version om tilblivelsen af fakiren fra Bilbao.

Sjove fraklip.

Trailer til fakiren fra Bilbao.

Musikvideo med klip fra filmen – ” Kys mig ”.

Storyboard: Her vises små sekvenser fra filmen, som så sammenlignes med storyboardet.

Casting : Her ser vi hvordan Julie Zangenberg og Aksel Leth øver sig til rollerne som tvillingerne.

Alt i alt er ekstramaterialet spændende og forståelige selv for det yngre publikum. Samlet karakter bliver derfor 4 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst udlånt af Nordisk film.

Titel: Fakiren Fra Bilbao.
Original Titel: Fakiren fra Bilbao.
Premieredato: 19. september 2005
Instruktør: Peter Flinth.
Skuespillere: Aksel Leth, Julie Zangenberg, Ole Thestrup, Sidse Babett Knudsen, Moritz Bleibtreu, Peter Gantzler, Lisa Nilsson, Fares Fares, Ashwani Chopra.
Spilletid: 84 min.
Selskab: M & M Productions. 2004
Genre: Familie
Link: http://WWW.FAKIREN.DKbanner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...